
Pražen krompir
Pražen krompir

Sestavine
- 1 kg majhnega krompirja
- 100 g ptujskega lüka
- 0,8 dl olja ali masti
- zajemalka goveje jušne osnove ali juhe
- sol
- poper
- peteršilj za posip

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.

Je to zadnji žar sezone? Nadgradite druženje z domačimi omakami
Poletje bo hitro švignilo mimo in življenja se bodo vrnila na stare tirnice. A še prej se moramo s prijatelji srečati na pikniku, ki ga bodo popestrile domače omake.

Nasitna in okusna rižota z morskimi sadeži
Izvrstna poletna jed, nasitna in okusna. Postrežemo jo kot predjed ali za glavno jed.
Sestavine
- 1 kg majhnega krompirja
- 100 g ptujskega lüka
- 0,8 dl olja ali masti
- zajemalka goveje jušne osnove ali juhe
- sol
- poper
- peteršilj za posip
Postopek
Krompir v slani vodi skuhamo v lupini. Ohladimo ga, olupimo in narežemo na rezine. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo olje ali mast in na maščobi zarumenimo čebulo. Dodamo krompir in ga pražimo najprej na nižji temperaturi, proti koncu pa temperature zvišamo. Vmes ga solimo in popramo. Med praženjem ga obračamo, na koncu pa prilijemo govejo juho, še enkrat prepražimo in odstavimo. Pred postrežbo krompir potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Nasvet
Če nimate ptujskega lüka, lahko vzamete drugo rdečo čebulo.