
Pisana domača čokolada
V pisano domačo čokolado lahko pretopite preostanek velikonočnih jajčk in zajčkov
Pisana domača čokolada
V pisano domačo čokolado lahko pretopite preostanek velikonočnih jajčk in zajčkov

Sestavine
- 400 g temne ali mlečne čokolade
- 100 g bele čokolade
- različni velikonočni bonboni in čokoladice

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 400 g temne ali mlečne čokolade
- 100 g bele čokolade
- različni velikonočni bonboni in čokoladice
Postopek
Pekač velikosti 20 x 30 cm obložimo s papirjem za peko. Temno ali mlečno čokolado razlomimo na koščke v veliko stekleno skledo. V majhni kozici zavremo vodo in znižamo temperaturo, da le še narahlo vre, nato nad njo namestimo skledo, pazimo pa, da se dno ne dotika vrele vode. Pri nizki temperaturi počasi topimo čokolado in jo mešamo, dokler se ne stopi. Ali pa jo stopimo v mikrovalovni pečici v kratkih intervalih, dokler ne postane tekoča in sijoča.
Čokolado zlijemo na pripravljeni papir za peko in jo s paletnim nožem razmažemo v enakomerno debelo plast. Postopek taljenja ponovimo z belo čokolado, ki jo nato z žličko polagamo na plast temne čokolade; nazadnje z zobotrebcem potegnemo po njiju, da ustvarimo poljuben marmoriran vzorec.
Čokolado obložimo z najrazličnejšimi bonboni po svojem okusu – bolj ko so pisani in nenavadni, bolje je. Počakamo, da se vse skupaj strdi pri sobni temperaturi, da bo imela čokolada lep sijaj. V nepredušno zaprti škatli se bo ohranila dva tedna.