Kaj boste skuhali danes?
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Sestavine
- 2 žlički rastlinskega olja
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički pekoče paprike
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 500 g mlete svinjine
- 3 dl sesekljanega paradižnika (polpe)
- 5 žlic omake za žar
- 400 g rdečega ali črnega fižola (iz pločevinke)
- 1 manjši šopek koriandra
- 8 koruznih tortilj
- 1 zrel avokado
- ½ glave ledenke
- sol
- poper
- kisla smetana, ko postrežemo
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Najlepši okus jeseni: francoska jabolčna pita z marelično noto
To je ena najboljših jesenskih pit. Prepletajo se okusi jabolk in marelične marmelade z aromo cimeta. Meni se zdi ravno prav sladka, s kančkom kisline zaradi marelične marmelade. Pri nas izgine v hipu.
Sestavine
- 2 žlički rastlinskega olja
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički pekoče paprike
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 500 g mlete svinjine
- 3 dl sesekljanega paradižnika (polpe)
- 5 žlic omake za žar
- 400 g rdečega ali črnega fižola (iz pločevinke)
- 1 manjši šopek koriandra
- 8 koruznih tortilj
- 1 zrel avokado
- ½ glave ledenke
- sol
- poper
- kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo nasekljano čebulo, da se zmehča. Posujemo jo s papriko in kumino ter pražimo še 1 minuto. Dodamo meso, s kuhalnico ga zdrobimo na manjše kose, pražimo in mešamo, da se dobro speče.
Vmešamo paradižnik, omako za žar in 4 žlice vode. Ogenj zvišamo in pustimo, da omaka zabrbota. Nato jo toliko pokuhamo, da tekočina izpari. Dodamo odcejen fižol, začinimo s soljo in poprom ter kuhamo še 2 minuti. Vmešamo še nasekljan koriander. Tortilje v ponvi segrejemo.
Avokado olupimo in narežemo na rezine, ledenko pa na trakove. Tortilje napolnimo z mesno omako, na vrh vsake damo po 2 rezini avokada, malo ledenke in žlico smetane.