
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom

Sestavine
- 2 žlički rastlinskega olja
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički pekoče paprike
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 500 g mlete svinjine
- 3 dl sesekljanega paradižnika (polpe)
- 5 žlic omake za žar
- 400 g rdečega ali črnega fižola (iz pločevinke)
- 1 manjši šopek koriandra
- 8 koruznih tortilj
- 1 zrel avokado
- ½ glave ledenke
- sol
- poper
- kisla smetana, ko postrežemo

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 2 žlički rastlinskega olja
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički pekoče paprike
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 500 g mlete svinjine
- 3 dl sesekljanega paradižnika (polpe)
- 5 žlic omake za žar
- 400 g rdečega ali črnega fižola (iz pločevinke)
- 1 manjši šopek koriandra
- 8 koruznih tortilj
- 1 zrel avokado
- ½ glave ledenke
- sol
- poper
- kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo nasekljano čebulo, da se zmehča. Posujemo jo s papriko in kumino ter pražimo še 1 minuto. Dodamo meso, s kuhalnico ga zdrobimo na manjše kose, pražimo in mešamo, da se dobro speče.
Vmešamo paradižnik, omako za žar in 4 žlice vode. Ogenj zvišamo in pustimo, da omaka zabrbota. Nato jo toliko pokuhamo, da tekočina izpari. Dodamo odcejen fižol, začinimo s soljo in poprom ter kuhamo še 2 minuti. Vmešamo še nasekljan koriander. Tortilje v ponvi segrejemo.
Avokado olupimo in narežemo na rezine, ledenko pa na trakove. Tortilje napolnimo z mesno omako, na vrh vsake damo po 2 rezini avokada, malo ledenke in žlico smetane.