Kaj boste skuhali danes?
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Sestavine
- 2 žlički rastlinskega olja
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički pekoče paprike
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 500 g mlete svinjine
- 3 dl sesekljanega paradižnika (polpe)
- 5 žlic omake za žar
- 400 g rdečega ali črnega fižola (iz pločevinke)
- 1 manjši šopek koriandra
- 8 koruznih tortilj
- 1 zrel avokado
- ½ glave ledenke
- sol
- poper
- kisla smetana, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 žlički rastlinskega olja
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički pekoče paprike
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 500 g mlete svinjine
- 3 dl sesekljanega paradižnika (polpe)
- 5 žlic omake za žar
- 400 g rdečega ali črnega fižola (iz pločevinke)
- 1 manjši šopek koriandra
- 8 koruznih tortilj
- 1 zrel avokado
- ½ glave ledenke
- sol
- poper
- kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo nasekljano čebulo, da se zmehča. Posujemo jo s papriko in kumino ter pražimo še 1 minuto. Dodamo meso, s kuhalnico ga zdrobimo na manjše kose, pražimo in mešamo, da se dobro speče.
Vmešamo paradižnik, omako za žar in 4 žlice vode. Ogenj zvišamo in pustimo, da omaka zabrbota. Nato jo toliko pokuhamo, da tekočina izpari. Dodamo odcejen fižol, začinimo s soljo in poprom ter kuhamo še 2 minuti. Vmešamo še nasekljan koriander. Tortilje v ponvi segrejemo.
Avokado olupimo in narežemo na rezine, ledenko pa na trakove. Tortilje napolnimo z mesno omako, na vrh vsake damo po 2 rezini avokada, malo ledenke in žlico smetane.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene
Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer