© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Koruzne tortilje s svinjino in fižolom

Koruzne tortilje s svinjino in fižolom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Koruzne-tortilje-s-svinjino-in-fizolom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 žlički rastlinskega olja
  • ½ rdeče čebule
  • 2 žlički pekoče paprike
  • 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
  • 500 g mlete svinjine
  • 3 dl sesekljanega paradižnika (polpe)
  • 5 žlic omake za žar
  • 400 g rdečega ali črnega fižola (iz pločevinke)
  • 1 manjši šopek koriandra
  • 8 koruznih tortilj
  • 1 zrel avokado
  • ½ glave ledenke
  • sol
  • poper
  • kisla smetana, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlički rastlinskega olja
  • ½ rdeče čebule
  • 2 žlički pekoče paprike
  • 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
  • 500 g mlete svinjine
  • 3 dl sesekljanega paradižnika (polpe)
  • 5 žlic omake za žar
  • 400 g rdečega ali črnega fižola (iz pločevinke)
  • 1 manjši šopek koriandra
  • 8 koruznih tortilj
  • 1 zrel avokado
  • ½ glave ledenke
  • sol
  • poper
  • kisla smetana, ko postrežemo

Postopek

1

V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo nasekljano čebulo, da se zmehča. Posujemo jo s papriko in kumino ter pražimo še 1 minuto. Dodamo meso, s kuhalnico ga zdrobimo na manjše kose, pražimo in mešamo, da se dobro speče.

2

Vmešamo paradižnik, omako za žar in 4 žlice vode. Ogenj zvišamo in pustimo, da omaka zabrbota. Nato jo toliko pokuhamo, da tekočina izpari. Dodamo odcejen fižol, začinimo s soljo in poprom ter kuhamo še 2 minuti. Vmešamo še nasekljan koriander. Tortilje v ponvi segrejemo.

3

Avokado olupimo in narežemo na rezine, ledenko pa na trakove. Tortilje napolnimo z mesno omako, na vrh vsake damo po 2 rezini avokada, malo ledenke in žlico smetane.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.