© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Saltimbocca alla romana

Sestavine

  • 8 zrezkov (po 80 g)
  • 8 rezin pršuta
  • 8 listov žajblja
  • 1 dl belega vina
  • sol
  • poper
  • 50 g masla ali druge maščobe za peko
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8 zrezkov (po 80 g)
  • 8 rezin pršuta
  • 8 listov žajblja
  • 1 dl belega vina
  • sol
  • poper
  • 50 g masla ali druge maščobe za peko

Postopek

1

Zrezke pokrijemo s prozorno folijo in jih lahno potolčemo s kladivom za meso (potolčeni naj bodo debeli približno 5 mm), solimo (previdno, ker je slan že pršut) in popramo. Na vsako rezino mesa položimo rezino pršuta in žajbljev list ter oboje skupaj pritrdimo z zobotrebcem.

2

V veliki ponvi segrejemo maslo, nanj položimo zrezke in jih pečemo 2 minuti na vsaki strani, zalijemo z vinom in na hitro povremo.

3

Meso vzamemo iz ponve in omako pokuhamo, da povre. Saltimbocco ponudimo z omako in poljubno prilogo.

Nasvet

Saltimbocca (»skoči v usta«) je rimska klasika (čeprav naj bi izvirala iz Brescie). Lahko je tudi v obliki zvitkov, včasih ji dodajo kapre. Jed pozna tudi kulinarična tradicija Grčije, Španije in južne Švice. Za saltimbocco tradicionalno uporabimo telečje zrezke, na enak način pa lahko pripravimo tudi svinjske ali perutninske.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.