© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Saltimbocca alla romana

Sestavine

  • 8 zrezkov (po 80 g)
  • 8 rezin pršuta
  • 8 listov žajblja
  • 1 dl belega vina
  • sol
  • poper
  • 50 g masla ali druge maščobe za peko

Sestavine

  • 8 zrezkov (po 80 g)
  • 8 rezin pršuta
  • 8 listov žajblja
  • 1 dl belega vina
  • sol
  • poper
  • 50 g masla ali druge maščobe za peko

Postopek

1

Zrezke pokrijemo s prozorno folijo in jih lahno potolčemo s kladivom za meso (potolčeni naj bodo debeli približno 5 mm), solimo (previdno, ker je slan že pršut) in popramo. Na vsako rezino mesa položimo rezino pršuta in žajbljev list ter oboje skupaj pritrdimo z zobotrebcem.

2

V veliki ponvi segrejemo maslo, nanj položimo zrezke in jih pečemo 2 minuti na vsaki strani, zalijemo z vinom in na hitro povremo.

3

Meso vzamemo iz ponve in omako pokuhamo, da povre. Saltimbocco ponudimo z omako in poljubno prilogo.

Nasvet

Saltimbocca (»skoči v usta«) je rimska klasika (čeprav naj bi izvirala iz Brescie). Lahko je tudi v obliki zvitkov, včasih ji dodajo kapre. Jed pozna tudi kulinarična tradicija Grčije, Španije in južne Švice. Za saltimbocco tradicionalno uporabimo telečje zrezke, na enak način pa lahko pripravimo tudi svinjske ali perutninske.

Priljubljeni recepti

Testenine z zelenjavno omako

Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.

1 h
Enostavno

Ribezovi krofki

40 min
Enostavno

Lososova rižota z limono

Limona izvrstno dopolnjuje lososa.

25 min
Enostavno

Rezanci udon z rakci

Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.