Kaj boste skuhali danes?
Kokosovi vogalčki z marmelado
Kokosovi vogalčki lepo popestrijo praznično omizje
Kokosovi vogalčki z marmelado
Kokosovi vogalčki lepo popestrijo praznično omizje
Sestavine
krhko testo
- 37,5 dag gladke pšenične moke
- 19 dag masla
- 13 dag sladkorja v prahu
- jajce
- ščepec soli
- žlička vaniljinega sladkorja
- lupina pomaranče in limone
kokosova masa
- 3 beljaki (1,25 dl)
- 3 dag sladkorja
- 2 dag kokosove moke
- 1 dag gladke pšenične moke
- nastrgana lupina polovice limone
- 20 dag marmelade (brusnične, malinove, tudi marelične)
- čokoladna glazura
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
krhko testo
- 37,5 dag gladke pšenične moke
- 19 dag masla
- 13 dag sladkorja v prahu
- jajce
- ščepec soli
- žlička vaniljinega sladkorja
- lupina pomaranče in limone
kokosova masa
- 3 beljaki (1,25 dl)
- 3 dag sladkorja
- 2 dag kokosove moke
- 1 dag gladke pšenične moke
- nastrgana lupina polovice limone
- 20 dag marmelade (brusnične, malinove, tudi marelične)
- čokoladna glazura
Postopek
Vse sestavine za testo z rokami hitro zgnetemo v voljno krhko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in postavimo za dve uri v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 °C. Brusnično marmelado pretlačimo.
Testo razvaljamo v velikosti pekača, z vilicami večkrat prebodemo in v pečici rahlo spečemo. Testo vzamemo iz pečice, preden robovi začnejo dobivati rjavo barvo. Ohlajeno podlago za kokosove vogalčke premažemo z marmelado.
Pripravimo še kokosovo maso tako, da beljake stepemo s sladkorjem v trd sneg. V sneg vmešamo kokosovo in pšenično moko ter limonovo lupino.
Maso namažemo na pripravljeno testeno podlago in pečemo še 7–8 minut pri 180 °C. Ohlajeno pecivo razrežemo najprej na trakove, potem na kvadrate, le–te pa na trikotnike. Kokosove vogalčke lahko po želji pomočimo v čokoladno glazuro.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen brancin z zelenjavo
Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano