© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kokosovi vogalčki z marmelado

Kokosovi vogalčki lepo popestrijo praznično omizje

Kokosovi vogalčki z marmelado

Kokosovi vogalčki lepo popestrijo praznično omizje

Čas priprave 1 h 30 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 pekač vogalčkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

krhko testo

  • 37,5 dag gladke pšenične moke
  • 19 dag masla
  • 13 dag sladkorja v prahu
  • jajce
  • ščepec soli
  • žlička vaniljinega sladkorja
  • lupina pomaranče in limone

kokosova masa

  • 3 beljaki (1,25 dl)
  • 3 dag sladkorja
  • 2 dag kokosove moke
  • 1 dag gladke pšenične moke
  • nastrgana lupina polovice limone
  • 20 dag marmelade (brusnične, malinove, tudi marelične)
  • čokoladna glazura

Sestavine

krhko testo

  • 37,5 dag gladke pšenične moke
  • 19 dag masla
  • 13 dag sladkorja v prahu
  • jajce
  • ščepec soli
  • žlička vaniljinega sladkorja
  • lupina pomaranče in limone

kokosova masa

  • 3 beljaki (1,25 dl)
  • 3 dag sladkorja
  • 2 dag kokosove moke
  • 1 dag gladke pšenične moke
  • nastrgana lupina polovice limone
  • 20 dag marmelade (brusnične, malinove, tudi marelične)
  • čokoladna glazura

Postopek

1

Vse sestavine za testo z rokami hitro zgnetemo v voljno krhko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in postavimo za dve uri v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 °C. Brusnično marmelado pretlačimo.

2

Testo razvaljamo v velikosti pekača, z vilicami večkrat prebodemo in v pečici rahlo spečemo. Testo vzamemo iz pečice, preden robovi začnejo dobivati rjavo barvo. Ohlajeno podlago za kokosove vogalčke premažemo z marmelado.

3

Pripravimo še kokosovo maso tako, da beljake stepemo s sladkorjem v trd sneg. V sneg vmešamo kokosovo in pšenično moko ter limonovo lupino.

4

Maso namažemo na pripravljeno testeno podlago in pečemo še 7–8 minut pri 180 °C. Ohlajeno pecivo razrežemo najprej na trakove, potem na kvadrate, le–te pa na trikotnike. Kokosove vogalčke lahko po želji pomočimo v čokoladno glazuro.

Priljubljeni recepti

Pečen brancin z zelenjavo

Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.

40 min
Enostavno

Hotdog s popečenimi rakci po mehiško

Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano

Enostavno

Sarme iz pečice

2 h 45 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.