
Kulinarika / stran 9

Mimoza, koktajl, ki je osvojil svet – poznate vse različice?
Mimoza, preprost koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je priljubljena stalnica poznih zajtrkov, finih piknikov in popoldanskih zabav.

Preproste sladice z jagodami
Preproste sladice z jagodami, ki očarajo z okusom in izgledom – popolne za hitro sladko razvajanje v toplih dneh.

Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.

Kako določiti višino kuhinjskega pulta
Kuhanje naj bo užitek, ne telovadba za hrbet! Odkrijte idealno višino kuhinjskega pulta za udobno ustvarjanje v kuhinji.

Pofalača, slovenska pogača
Pofalača je ena od tradicionalnih slovenskih pogač z najbolj zanimivim imenom. Je kvašenega testa, slana in zelo okusna.

Ena najgrših rib, ki je tako okusna, da jo morate pokusiti
Romb je plemenita riba z morskega dna, ki s svojim nežnim, aromatičnim mesom osvaja gurmane po svetu. Ni najlepša, je pa med najokusnejšimi morskimi ribami.

Naravne tehnike barvanja pirhov, ki vas bodo navdušile
S pomočjo rastlin in živil lahko ustvarimo čudovite velikonočne barve.

Preprosti koraki, s katerimi bo meringa vedno uspela
Popolna meringa se začne pri enem samem koraku, ki ga mnogi spregledajo. Ključno je, da sneg stepemo ravno prav — a kako to doseči?

Za kaj se uporablja moka semola?
Moko semola pridobivajo iz pšenice durum, ki ji v praksi pravimo tudi trda pšenica. Zbrali smo nekaj najpogostejših načinov rabe.

Zakaj je treba pravočasno odpovedati rezervacijo v gostilni
Gostje, ki rezervirajo, a ne pridejo, predstavljajo velik izziv v gostinstvu – to ni le nevšečnost, temveč tudi vprašanje spoštovanja gostinca in hrane.

Kuhanje v škrniclju: nežna tehnika, ki da veliko okusa
Kuhanje v škrniclju iz peki papirja je preprosta, a izjemno učinkovita (in zdrava) tehnika kuhanja.

Najbolj rahla omleta: koraki do popolne omlete
Prava omleta je rahla in puhasta, ne pa kompaktna kot palačinka. Z nekaj triki lahko postanete mojstri omlet.

Čebulni olupki: Zaklad v kuhinji, ki ga večina še vedno meče proč
Odštevamo do velike noči! Za naravno barvanje pirhov začnite že danes zbirati čebulne olupke – zbrali smo recepte, kjer porabite res veliko čebule.

Riž, ki je v resnici seme vodne trave
Divji riž, kljub imenu, ni pravi riž, temveč zrnje vodne trave, ki izvira iz Severne Amerike. Ima oreškasto aromo in lepo popestri solate.

Velikonočna čokoladna jajca v novih sladicah
Otroci za veliko noč dobijo veliko čokoladnih jajc in zajcev. Pogosto jih veliko ostane, zato prav pride nasvet, kako jih lahko uporabimo tudi pri peki.

Čokoladni ostružki: kako jih naredimo
Čokoladni ostružki so kot nalašč za krašenje tort. In narediti jih je preprosteje, kot si mislite! Preverite, kako - predstavljamo 2 načina.

Kako pripraviti tofu, da bo okusen
Redko katera sestavina lahko tako razočara kot tofu. Izbrali ste ga z dobrimi nameni, da bi preizkusili nekaj novega, dobili pa presušene kocke, ki spominjajo na šolsko radirko.

Kako očistimo artičoko
Artičoka deluje grobo in neizprosno, a z nekaj spretnimi in odločnimi rezi zlahka razkrijemo njeno mehko, okusno srce - prava nagrada za vsak trud v kuhinji.

Kako obložiti pekač s papirjem za peko
Oblaganje pravokotnih pekačev s papirjem res ni zahtevno, pri visokih ali okroglih modelih, pa je dobro poznati nekaj trikov, da se papir res lepo prilega.

Umetnost BBQ – končano je, ko je končano!
Low&slow BBQ način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.
Trenutno
27 °C
Delno oblačno
sobota, 14. 6
Jasno
nedelja, 15. 6
Delno oblačno
ponedeljek, 16. 6
Deževno
7-dnevni obeti