
Kaj boste skuhali danes?
Kulinarika

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.

Tri specialitete, ki jih morate poskusiti
Vonj po hrustljavih cvrtih inčunih bo za mizo zagotovo privabil tudi najbolj izbirčne jedce.

Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.

Top 7 juh, ki jih obožujemo in jih boste tudi vi
Obilno deževje in meglena jutra napovedujejo začetek jeseni, poletna zelenjava pa se umika bučam, gobam, korenovkam in drugim sestavinam, ki so kot nalašč za okusne juhe.

S kruhom pomazano: prava balkanska mučkalica
Pripravite balkansko jed, ki diši po žaru, po vaških praznovanjih, po vonju pečenih paprik, s katerimi pridne roke pripravljajo letno zalogo ajvarja, medtem ko nad ognjem brbota mučkalica.

Za trenutke, ko nimate časa: zapečene testenine, ki vedno uspejo
Zapečene testenine so idealna jed za trenutke, ko si želimo nekaj znanega in udobnega, a hkrati posebnega.

Bližajo se The Best Chef Awards – bo Slovenija znova prejela 3 nože?
Prestižna ocenjevalna lestvica za kuharske mojstre The Best Chef Awards je lani uvedla nov način točkovanja, tudi letos pa organizatorji pripravljajo nekaj novosti.

Preden se poslovimo od poletja, si privoščite še sataraš
Pa menda niste pozabili na to poletno klasiko? Sezona domače paprike, paradižnika in čebule se bliža koncu, čas je, da še zadnjič pripravimo sataraš.

Otvoritev sezone: 3 slastne jedi z grozdjem
Ko se na tržnicah in policah znajde sveže grozdje, je čas, da ga poleg občasnega prigrizka na mizi, povabimo tudi v kuhinjo. Sočno, sladko-kiselkasto in aromatično grozdje čudovito uravnoteži slane jedi, poudari kremaste teksture in doda lahkotnost sladicam.

Okusna jed, ki jo pripravite iz ostankov polente
Pravzaprav imam za vas dva recepta iz ostankov polente. Prvi je slana jed, v drugem pa iz nje pripravimo prav okusno sladico. Moji polente ne marajo preveč, vendar jo kdaj pa kdaj pripravim kot prilogo golažu. Če je kaj ostane, jo porabim dan zatem v enem izmed naslednjih receptov, ki pa gredo vsem v slast.

Sobotni recept: Rezine z jabolki
Ste ljubitelj jabolk? Prinašamo vam okusen recept.