Kaj boste skuhali danes?
Kulinarika
Ne veste, kaj bi jedli? 5 idej za kosilo, pripravljeno v pol ure
Vam dolg seznam obveznosti, hitenje in večno premišljevanje, kaj pripraviti za kosilo, zvenijo znano? Tu so nove ideje za okusne obroke, pripravljene v pol ure.
Kako porabiti maskarpone: okusni predlogi za vsak dan
Maskarpone je veliko več kot le krema za tiramisu. Z malo domišljije ga lahko uporabite v vrsti sladkih in slanih jedi.
Ste uporabili vaniljev strok? Nikar ga ne zavrzite
Kadar za pripravo sladic uporabimo vaniljev strok, ki mu odstranimo sredico, naj strok nikar ne roma kar v koš. Najbolje bo, če pripravimo domač vaniljev sladkor.
Kako iz gomoljev nastanejo vrhunske sladice
Sladice iz pese, korenja in sladkega krompirja? Avtorica knjige Slastno iz korenin Barbara Remec dokazuje, da so gomoljnice pravi čudež v kuhinji.
Te cheescake za praznična druženja lahko pripravite vnaprej
Za sezono prazničnih druženj smo pripravili šopek receptov za čudovite cheesecake, ki jih lahko pripravimo vnaprej in brez kompliciranja.
Kruh, ki bo na vrata privabil še sosede
Kako lepo je, ko na hladen dan zadiši po sveže pečenem kruhu. Zaradi buče in zimskih začimb pa bo ta kruh tako aromatičen, da se bodo na vratih hitro oglasili še sosedi.
Ko iz eksperimentiranja nastane »onej, ki pečej«
Začelo se je z igrivim eksperimentiranjem, zdaj se podpisujeta pod znamko Pekouči onej.
Kakijeva marmelada: tako dobra, da jo boste jedli kar z žličko
Imamo recept za odlično kakijevo marmelado, v kateri boste uživali vso zimo. Uporabite jo za palačinke, pite, preproste biskvite, cheesecake in panakoto.
Kraljica bosanske kuhinje: begova čorba
Bosanska kulinarika nas vedno znova navdušuje s pristnostjo in pestrimi okusi. Ena najbolj priljubljenih jedi za hladne dni pa je gotovo begova čorba.
Pocrkljajte družino z jabolčnim pecivom v karamelni preobleki
V tem pecivu je vse, kar jeseni tako zelo prija. Jabolka, orehi, cimet, smetana in za povrhu še karamelna preobleka.
Sobotni recept: Krhki flancati, ki se kar stopijo v ustih
Pripravite krhke flancate in z njimi razvajajte svoje bližnje.
Prazniki pred vrati: ideje za okusna darila
Sicer je še dovolj časa, da se na obdarovanje ustrezno pripravite, a če se poznate in veste, da boste darila iskali v zadnjem hipu, morda kar shranite te ideje.
Recept za najboljše domače kuhano vino
Začenja se sezona kuhanega vina. Preberite naše nasvete in pripravite pravi aromatični napitek za zimska druženja.
Ajdovi štruklji s kostanjem – kralji jesenske kuhinje
Ajdovi štruklji so klasika slovenske kuhinje. Z dodatkom kostanja pa postanejo prava jesenska poslastica, ki združi tradicijo in toplino doma.
Odličen recept za priljubljeno sladico z avstrijskih smučišč
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Stari recept za juho, s katero so babice preganjale slabo počutje
Prežganka je ena najbolj prepoznavnih domačih juh, ki nas s preprostim okusom in toplino spremlja že stoletja.
Danilo Steyer: Čuti, da mora predati kmetijo
Danilo Steyer je vinar, ki verjame, da se v vsaki kapljici vina skriva zgodba – zgodba o potrpežljivosti, delu, spoštovanju in ljubezni do domače zemlje.