Kaj boste skuhali danes?
Kulinarika
Tradicionalna mineštra, ki še posebno tekne pozimi
Pašta fižol je ena najbolj razširjenih jedi v Italiji, na območju slovenskega Primorja in Istre, pa tudi čez mejo sega, vse do Kvarnerja in Dalmacije. Kako jo pripraviti?
Postanite mojstri peke piškotov
Peka večine piškotov ni zahtevna, a dobro je poznati nekaj trikov, ki jih v receptih praviloma ni najti. Iz arhiva smo izbrskali naslednje nasvete.
Ste sladkosnedi? To so sladice, ki praznike naredijo nepozabne
Loackerjeve dobrote, od napolitank do pralin, že 100 let prinašajo poln okus, naravne sestavine in praznično toplino v vsak grižljaj.
Praznična peka: trik za vse pozabljive
Večina receptov za praznično pecivo predvideva uporabo sestavin, segretih na sobno temperaturo. Kako ravnati, če smo na ta korak pozabili?
Kot iz francoske slaščičarne: popolno paljeno testo
Paljeno ali kuhano testo je zunaj rahlo hrustljavo, znotraj pa mehko in votlo, zaradi česar je popolno za polnjenje s kremami. Naučite se ga pripraviti korak za korakom.
Pregrešne bananine kroglice
Če imate radi rumove ali kokosove kroglice, a bi z veseljem poskusili nekaj drugačnega, so te bananine kroglice odlična izbira.
"Mac and cheese", a bolj zdrav? Poskusite to različico!
Kremasta in nasitna veganska različica kultne ameriške jedi "mac and cheese" brez mleka in sira nas je navdušila! Je hranljiva in tako okusna, da prepriča tudi vsejede.
92-letna Mihaela navdušila s svojo ocvirkovo potico in skrivno začimbo
V najnovejši oddaji Slovenskih kuharic je gledalce popolnoma očarala 92-letna Mihaela Zupan z Mirne.
Božanska jed, ki jo lahko pripravite na različne načine
Svetovne kuhinje poznajo obilico raznovrstnih jedi v obliki kroglic. Bi lahko izbrali najbolj slastno med njimi?
Pozabite na potico, to je hit sladica tega decembra
Praznična različica klasike: tiramisu panettone navduši z bogatim okusom, kremno teksturo in čokoladnim zaključkom. Preprost recept za 8 do 10 oseb.
Pozabljena korenovka za juhe, sladice in vse jedi vmes
Pastinak je korenovka z dolgo tradicijo, ki je osvojila naša srca (in želodce). Njegov sladek rahlo oreškast okus je odlična osnova za številne jedi.
Ričet: kralj slovenskih enolončnic
Ričet je ena najbolj prepoznavnih slovenskih jedi, ki že stoletja združuje ješprenj, zelenjavo in okusne dodatke v krepko, polno enolončnico za hladne dni.
Včasih smo jih komaj čakali, danes jih pripravljamo sami
Sladki parkeljni so nepogrešljiv del tradicije, povezane s prihodom Miklavža. Mehko kvašeno pecivo, ki razveseli otroke in odrasle, bomo letos pripravili kar sami.
Dobrota iz otroštva, ki navduši tudi kot glavna jed
Zbrali smo nasvete za preprosto poceni jed, ki je med tednom lahko samostojen obrok, ob koncu tedna pa priloga slastni mrežni pečenki. Prav prijetno nostalgično kosilo!
Štiri plasti čistega užitka: torta, ki vas bo pustila brez besed
Če iščete torto, polno mehke kreme, ki je videti razkošno in navduši čisto vsakogar, je torta kinder bueno pravi zadetek.
Brez teh piškotov ni praznikov
Vaniljevi rogljički so nepogrešljiv del prazničnih dni, v nežno masleno maso pa moramo nujno zamesiti ščep nostalgije.
Krepke jedi na žlico, pripravljene v 1 uri
Ko se vreme poigra z našo energijo, prijajo jedi bogatih okusov. Izbrali smo krepke juhe in enolončnice, pripravljene v manj kot eni uri.