
Kulinarika

Hren, kot ga še niste poskusili: ideje za praznične dni
Hrenu se godi krivica, ko nariban ostane v senci velikonočnih dobrot. Iz njega raje pripravite okusne omake, v solato pa dodajte mlado hrenovo listje.

Aleluja, skoraj pozabljena slovenska postna jed
Aleluja, skoraj pozabljena postna jed iz olupkov repe, znova osvaja slovenske kuhinje in oživlja našo kulinarično dediščino.

Bogata potratna potica in še 15 receptov - od čokoladne do veganske
Se vam zdi, da je potica dolgočasna? Zbirka različnih potic, ki jih pečejo slovenska gospodinjstva je tako bogata, da se ne bi mogli bolj motiti. Imamo recepte!

BBQ učne urice pri Simonu
V Notranjih Goricah pri Simon's BBQ bo 22. aprila potekala mala šola dimljenja.

Kako hitro olupiti pirhe? Ocenjujemo uspešnost tehnik lupljenja
Odkrijte hitre in preproste trike, kako enostavno in hitro olupiti trdo kuhana jajca. Se strinjate z našo oceno uspešnosti?

Kako dolgo so užitna trdo kuhana jajca?
Čeprav ste ponosni na vaše lepo pobarvane pirhe, ki krasijo mizo, nikar ne tvegajte. Kako dolgo lahko pirhe hranite na mizi in kdaj jih je bolje ne pojesti?

Ali je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi?
Bralka sprašuje: "V receptih za kruh včasih zasledim, da je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi. Verjetno za to obstaja dober razlog – ali pa lahko kruh pustim, da se ohladi kar na pekaču?"

3 praznične sladice za vse okuse
V prihodnjih dneh bo v naših domovih dišalo po prazničnih dobrotah. Če nimate idej, kaj bi poleg potice in piškotov pripravili za velikonočno pogostitev, vam v nadaljevanju ponujamo recepte za tri sladice, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili.

10 napak pri peki potice, ki jih nočete ponoviti
Potica je kraljica praznikov, a hitro gre kaj narobe. Preverite, katere napake se najpogosteje zgodijo in kako jih preprečiti.

Dilema: ali damo šunko kuhati v hladno ali vrelo vodo?
Naj bo vaša velikonočna šunka letos popolna! Tu je preprost vodič za kuhanje šunke.

Kako dolgo kuhati jajca: preprosta formula, ki si jo boste zapomnili za vedno
Odkrivamo pravljično formulo za popolno mehko, srednje ali trdo kuhano jajce. Čas kuhanja si boste odslej zlahka zapomnili!

Preprosti velikonočni kolački, ki se kar topijo v ustih
Ne le pirhe, za veliko noč si radi privoščimo tudi čokoladna jajčka, nad katerimi so še posebej navdušeni najmlajši. In če vam jih bo kaj ostalo, lahko iz njih pripravite okusne kolačke po receptu Anje Fir.

S temi nasveti vam bo potica vedno uspela
Potica je na slovenskih mizah prisotna predvsem za božič in ob velikonočnem zajtrku. Tu so nasveti za uspešno peko, da bo tudi vaša potica zagotovo uspela.

Tri hitra pomladna kosila brez mesa
Iščete idejo za hitro, okusno in brezmesno kosilo? Brez skrbi – imamo tri odlične predloge, ki so enostavni, nasitni in polni dobrega okusa!

Ne pecite bananinega kruha, dokler ne preizkusite teh 4 različic
Bananin kruh je je hitro pripravljen, iz sestavin, ki jih imamo doma, hkrati pa je okusen tudi več dni po peki.

Štirje načini za pripravo žerjavice
Odkrijte štiri preproste načine za pripravo popolne žerjavice na oglje – za vrhunski žar začnite pri ognju, ki resnično naredi razliko.

Najboljše jedi za piknik
Skrivnost za uspešen piknik v naravi so jedi, ki ne potrebujejo hladilnika in jih lahko nosimo v nahrbtniku.
Trenutno
19 °C
Delno oblačno
ponedeljek, 21. 4
Oblačno
torek, 22. 4
Deževno
sreda, 23. 4
Deževno
7-dnevni obeti