Čokoladni ostružki: kako jih naredimo
Čokoladni ostružki so kot nalašč za krašenje tort. In narediti jih je preprosteje, kot si mislite! Preverite, kako - predstavljamo 2 načina.

Čokoladni ostružki so bolj preprosti za pripravo, kot si mislite, na sladici pa delujejo prefinjeno - in, bodimo iskreni, lahko prikrijejo marsikateri spodrsljaj. Čokoladni ostružki so manjši ali večji zavihani koščki čokolade, ki jih lahko uporabimo za okraševanje tort, pit, krem, pudingov in na primer sladoleda.
Najbolj enostaven način
Najpreprosteje je, da čokolado nastrgate kar z lupilnikom za zelenjavo. Ti čokoladni ostružki niso prav veliki; njihova dolžina je odvisna od dolžine in površine čokolade, ki jo uporabimo. Bolje je uporabiti debelejši kos velike temne čokolade.
Čokolada mora imeti sobno temperaturo (22–24° C); če uporabimo premrzlo čokolado, se ostružki hitreje lomijo, če pa je čokolada pretopla, se zlepijo. Vendar brez skrbi – ni tako tragično, vsak ostružek kot okrasek najde pravo mesto na torti, četudi so ostružki med seboj sprijeti.
Nekoliko zapleteno, a res lepo
Večje čokoladne ostružke lahko naredimo tako, da delovno ploščo (najbolje marmorno, granitno ali stekleno) zamrznemo, nato nanjo vlijemo čokolado, ki smo jo stopili na vodni kopeli (k 100 g čokolade lahko primešamo še pol žlice rastlinskega olja), in jo razmažemo zelo na tanko. Ko se strdi, jo postrgamo z lopatko ali nožem pod kotom 45°.
Recepti
Čokoladni ostružki so kot nalašč za krašenje tort. Tukaj je nekaj predlogov:
- Klik na recept: Skutna torta z belo čokolado
- Klik na recept: Čokoladna torta s sladoledom in lešniki
- Klik na recept: Malinova torta z belo čokolado
- Klik na recept: Čokoladna torta
- Klik na recept: Čokoladna torta Mont Blanc
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se