Kuhanje v škrniclju: nežna tehnika, ki da veliko okusa
Kuhanje v škrniclju iz peki papirja je preprosta, a izjemno učinkovita (in zdrava) tehnika kuhanja.

Kuhanje v škrniclju oziroma zavitku, tudi mošnjičku iz papirja za peko je dokaj preprosto, čeprav ima sila zapleteno francosko ime: en papillotte (kar izgovorimo kot "on papijot").
Kuhanje v lastni pari
Gre za način priprave jedi, pri katerem sestavine zavijemo v papir za peko ali aluminijasto folijo, nato pa jih spečemo v pečici. Čeprav jih pečemo, se sestavine v resnici v zavitku ne pečejo, ampak se kuhajo v lastni pari. Prav zato je kuhanje v škrniclju tehnika, ki je zelo zdrava.

Najpogosteje se tako pripravlja zelenjava in nežno meso, kot so ribji fileji, morski sadeži in belo meso perutnine. Jedi so lahke, aromatične in polne okusa, saj se sestavine kuhajo v lastnem soku skupaj z začimbami, zelišči, limoninim sokom ali vinom.
Zavijte jih v škrnicelj
Za pripravo potrebujete le dva lista peki papirja. Na enega položite vse sestavine, nato pa ga dobro zaprete z drugim listom papirja za peko, najlaže tako, da robove zavihate in zvijete skupaj.

Če uporabljate aluminijasto folijo, sestavine položite na sredino velikega kosa folije in jo pri vrhu čvrsto zavijte tako, da je v zavitku še nekaj prostora, saj mora para krožiti med sestavinami.

Namesto papirja za peko ali aluminijaste folije lahko uporabite tudi posebne namenske vrečke za peko živil. Na voljo so v specializiranih trgovinah in v nekaterih večjih trgovskih centrih.

Škrnicelj položite na pekač in pečete v ogreti pečici. Ko ga razprete pri mizi, vas pričaka oblak dišeče pare in popolnoma sočna jed. Navadno se tako pripravlja porcijske jedi, da vsak gost odpre svoj šknicelj okusnega presenečenja. Lahko pa v škrniclju spečete tudi celo ribo ali pa kar sladico, na primer sadje iz mošnjička, ki ga postrežete s kepico sladoleda.

RECEPT: Pečeni losos v škrniclju
RECEPT: Sadni mošnjički
RECEPT: Losos s porom v škrniclju
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se