Velikonočna čokoladna jajca v novih sladicah
Otroci za veliko noč dobijo veliko čokoladnih jajc in zajcev. Pogosto jih veliko ostane, zato prav pride nasvet, kako jih lahko uporabimo tudi pri peki.

Velikonočni prazniki poleg pisanih pirhov in sladkih dobrot prinašajo tudi nepogrešljiva čokoladna jajčka. Ta majhna presenečenja, skrita v travi, razveseljujejo otroke in odrasle - a ne, če jih je toliko, da jih na dnu predala najdemo še globoko po veliki noči.
V času priprav na veliko noč je res vsepovsod polno nasvetov, kako porabiti šunko in jajca, čokolade pa ostajajo prezrte.
Zajčke in jajčka iz mlečne čokolade lahko uporabite v vseh receptih z mlečno čokolado, naj bo stopljena ali pa nadrobljena na koščke, ki jih zamešate v testo, recimo za mafine. Pomembno, je, da jih potopite v maso, sicer se lahko čokolada med peko zažge in zagreni okus mafina. Čokoladna jajca lahko tudi stopite in jih, na primer, spremenite v čokoladno juho, ki jo popestrite z žlico sladoleda ali stepenega maskarponeja.
Polnjena čokoladna jajčka lahko posadite v sredino mafinov ali kolačkov, preden jih postavite v pečico. Čokolado lahko tudi stopite v vodni kopeli in vanjo pomakate sveže ali suho sadje.
- RECEPT: Čokoladna juhica
- Če vam primanjkuje zamisli, poglejte naše tri ideje za ostanke čokoladnih jajčk.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
