Nevrotična gospodinja: kdo bo prvi?
Sredi noči nas je zbudil trušč na ulici, slišati je bilo, kot da nekdo prevrača smetnjake ali kaj takega.
Restavratorja, ki sta drug v drugem našla ljubezen
Zaživeti ljubezen kot jo živita onadva, na vasi ni lahka odločitev. Mnogi se ne zmorejo odločiti zanjo in svoje življenje skrivajo v zakopanih skrinjah.
Šivilja z zlatimi rokami ustvarja punčke
Darinka Jager iz Marezig iz recikliranih materialov ustvarja punčke. Niso igrače, temveč umetnine, stkane iz potrpežljivosti in srca.
Kučan in Türk: Glas razuma v času krvavih incidentov
V času družbene razklanosti sta Milan Kučan in Danilo Türk glas razuma.
Ni mi vseeno: čas pred volitvami
Na eni strani tisti, ki so trenutno pri koritu, poskušajo z bombončki, opozicija pa z očitki. Vsakršnimi.
Hormonsko ravnovesje: dejanski razlogi, zakaj se redite brez nadzora
Hormoni vplivajo na energijo, razpoloženje in telesno težo. Odkrijte 10 naravnih načinov, kako jih uravnovesiti in se vsak dan počutiti bolje.
11 znanstveno dokazanih koristi bučnih semen za vaše zdravje
Bučna semena so majhna, a izjemno hranljiva. Tudi znanost potrjuje, da redno uživanje prinaša številne koristi za telo in zdravje.
Količina urina pove več o zdravju kot količina popite vode
Zagotovo ste že opazili, da če kakšen dan pijete premalo, tudi naslednji dan čutite posledice in se kljub prespani noči počutite izčrpani, razdražljivi in nezbrani.
Tomaž Mihelič: "Ni mi bilo jasno, zakaj so se spravili name."
Tomaž Mihelič je moški, ki razmišlja z glavo in s srcem, tudi zelo kritično, ki rad pomaga in spodbuja ljudi, ki si ne znajo pomagati sami.
Notranja ločitev: Ko se razhajamo znotraj zveze, ne da bi se zares razšli
Včasih se odnos ne konča naenkrat. Ne razidemo se z besedami, temveč s tišino, z odmiki in neizrečenimi stvarmi. Počasi in pogosto celo nezavedno.
Kako ustaviti dvom vase: 10 korakov do pristne samozavesti
Se spopadate z dvomom vase? Naučite se, kako v 10 korakih zgraditi pristno samozavest in začutiti svojo vrednost.
Pečeno zelje iz pečice - preprosto, poceni in božansko
Če mislite, da je zelje dolgočasno, vas bo ta recept prepričal v nasprotno.
To tradicionalno jed za martinovo postrežejo v Istri
Kokošji žgvacet je istrska jed, ki navdušuje z bogatim okusom. Najboljši je, kadar ga pripravimo iz domače perutnine ter postrežemo s fuži, polento ali njoki.
Ko praznuje vino
Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.