

Hrana z odpada na policah kot sveža. Razkrinkana prehranska mafija
101 aretacija. 13 razbitih kriminalnih združb. Zaseženo blago v vrednosti 95 milijonov evrov. To je izplen zadnje evropske operacije v boju z mafijo. A ne gre za drogo, orožje ali belo blago.


Preobrazba učiteljice Saše: lepa zase in za učence
Učiteljico Sašo Bec so sodelavci za 50. rojstni dan presenetili z Janino preobrazbo. "Uživala sem od prve do zadnje minute!"


Dimnikar in gasilec, ki zna pogasiti skrbi
Nekakšen zasavski amulet je tale Sandi Lepoša – zato se le primite za gumb, če ga kdaj srečate. Morda vam prinese srečo … zagotovo pa kak nasmeh.


Saša Jerković: življenja ne dojemam kot najbolj resne stvari na svetu
Saša Jerković že tretjič navdušuje v oddaji Inkognito. S svojim humorjem in šarmom osvaja gledalce, a pravi, da ostaja zvest svoji prvi ljubezni – športnemu novinarstvu.

Zdrava prehrana za jesen in zimo: kako okrepiti imunski sistem s hrano
Jesenska dieta ni namenjena le izgubljanju kilogramov, ampak tudi krepitvi imunskega sistema, saj vsebuje veliko vitaminov, predvsem vitamina C in E.

5 razlogov, zakaj bi morali jeseni jesti več tega dostopnega živila
Hokaido buča je jesenska buča z nežno, sladkasto aromo in užitno lupino, bogata z vitamini, vlakninami in beta karotenom.

Cvrtniki na vroč zrak niso najboljša izbira
Cvrtje in pečenje ustvarjata akrilamid – snov, ki lahko povzroča genetske poškodbe in raka. Strokovnjaki opozarjajo: tudi cvrtnik na vroč zrak ni rešitev.

Telo vas opozarja: 10 znakov, da ste pod prevelikim pritiskom
Psiho-socialna stiska je pogosto signal našega telesa in uma, da potrebujemo pomoč. Če jo prezremo, se lahko razvije v resne težave.

Fredija Milerja je najbolj bolelo, kadar so ga zmerjali s ciganom
Fredi Miler pri 58 letih še vedno ustvarja z enako strastjo kot nekoč. Premagal je raka, a ko prime mikrofon, ve: življenje je žur in še bo luštno.

Kaj ko bi dali priložnost usodi?
Med urejanjem knjižne police mi je ena knjiga padla na tla. Odprla sem jo in v njej našla že podčrtan stavek takoj na prvi strani. »Kaj ko bi dali priložnost usodi.«

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.