Kulinarika
"Naša generacija je prinesla v Slovenijo nekaj drugačnega"
Poslanstvo z rdečo in zeleno Michelinovo zvezdico okronanega kuharskega chefa Uroša Štefelina je obuditi pozabljene tradicionalne slovenske jedi.
"Prvih nekaj mesecev sem samo jokala"
Karierna zgodba Urške Šefman Sojer je poučna, in dokazuje, da se vloženi trud povrne.
Tomaž Kavčič: "Zame so vsi gostje enaki"
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane je četrta generacija v gostilni Pri Lojzetu, ki je v Dvorcu Zemono iz 17. stoletja v Vipavski dolini..
Vrhunski chef o tem, da nove generacije toksične kulture ne prenašajo
Chef, ki je komaj tri mesece po odprtju svoje restavracije je prejel eno Michelinovo zvezdico, danes – samo dve leti zatem – pa se lahko pohvali že z dvema!
Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Najmlajši slovenski chef na koncu večerje goste presenetil z zobno ščetko
Je najmlajši slovenski chef, ki se lahko pohvali s prestižno Michelinovo zvezdico! A ne »le« to, znan je po tem, da kuha povsem drugače kot drugje.
Luka Košir je dokaz, da se da s trajnostnim pristopom poseči po zvezdah
Sonaraven kmet, kulinarični inovator, kuharski talent in najbolj trajnostni slovenski chef. In kdor ga pozna, ve, da je res prava zakladnica idej.
Igor Jagodic: Najbolj mi je ostal v spominu Chuck Norris
Znan je po tem, da vsakič znova uprizori naravnost neverjetno kulinarično predstavo.
Mojmir Šiftar: Dober chef mora v prvi vrsti biti dober človek
Medtem ko je med dobrojedci že dolgo znano ime, ga je širša slovenska javnost pobliže spoznala kot sodnika v priljubljeni oddaji MasterChef Slovenija.