
Kuharske tehnike

Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.

Preprosti koraki, s katerimi bo meringa vedno uspela
Popolna meringa se začne pri enem samem koraku, ki ga mnogi spregledajo. Ključno je, da sneg stepemo ravno prav — a kako to doseči?

Kako očistimo artičoko
Artičoka deluje grobo in neizprosno, a z nekaj spretnimi in odločnimi rezi zlahka razkrijemo njeno mehko, okusno srce - prava nagrada za vsak trud v kuhinji.

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tehnike rezanja: kocke ali brunoise
Brunoise je kuharska tehnika rezanja sestavin na izjemno majhne kocke, velikosti 3 do 5 mm.






Kako pripravimo piščančje prsi s perutnimi kostmi (supreme)









Trenutno
12 °C
Delno oblačno
petek, 11. 4
Delno oblačno
sobota, 12. 4
Delno oblačno
nedelja, 13. 4
Oblačno
7-dnevni obeti