Kaj boste skuhali danes?
Kuharske tehnike
Tako nastane najbolj sočna pečenka, polna okusa in domačnosti
Pretikanje (ali špikanje) suhih kosov mesa je klasična tehnika, ki zagotavlja sočnost in bogat okus mesa. Deluje nekoliko retro, a nanjo še vedno prisegamo.
Poznate ta trik za lupljenje buče?
Sezona buč k sreči še kar traja, njihove živahne barve pa krasijo vrtove in kuhinje – a marsikoga pri pripravi ustavi trdovratna lupina.
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Tako najlažje olupimo kostanj
Odkrijte, kako pravilno zarezati kostanj, da se bo najlažje olupil. Preizkusili smo tudi nekaj trikov, ki so se izkazali kot sila uporabni.
Tako poskrbite, da bo nož vedno oster
Nož je podaljšek kuharjeve roke moramo neprestano vzdrževati. Z ostrim nožem je manj priložnosti za zdrz noža in poškodbe, zato je ključno, da zanj skrbimo primerno.
Tako preprosto je filiranje te male ribe
Sardoni ali inčuni spadajo med modre ribe. Imajo izvrstno razmerje maščobnih kislin, ki pripomorejo k našemu zdravju, so okusni in praviloma poceni.
Še vedno ne veste, kaj je ghee? Pripravite ga lahko tudi sami
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.
Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.
Tako bo vaša lesena deska zdržala leta
Leseno desko imamo v kuhinji vsi. Pomembno je, da znamo zanjo tudi poskrbeti, da bo zdržala čim dlje.
Domači ravioli, ki bi jih z veseljem postregli tudi v restavraciji
Sledite našemu postopku in fotografijam korak za korakom ter pripravite domače raviole, o katerih bodo gostje še dolgo govorili.
Tradicionalna angleška krema
Angleška krema (crème anglaise) je ena klasičnih desertnih krem, in ko se jo boste nauičili pripraviti s tem preprostim vodičem, boste postali pravi mojster slaščic!
Poceni meso božanskega okusa: pripravite goveje ličnice kot Gordon Ramsay
Svetovno znani chef Gordon Ramsay deli trike, kako pripraviti goveje ličnice, da bodo sočne in okusne kot v restavraciji.
Popolno poširano jajce? S tem trikom vam bo vedno uspelo
Marsikomu se zdi poširanje jajc silno zahtevno, a če sledimo nekaj preprostim nasvetom lahko z nekaj vaje zlahka dosežemo popolno poširano jajce.
Kako preprosto in pravilno razkosati piščanca
Če ste se že kdaj spogledovali z nakupom celega piščanca v trgovini, a ste se ustrašili razkosavanja, smo za vas pripravili hiter in preprost vodič.
Popolna slaščičarska krema
Slaščičarska krema (francosko crème patissière) je ena od osnov, brez katerih pri pripravi kremnih slaščic ne gre (če ne iščemo bližnjic s kupljenimi kremami).
Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Tako lahko porabite presežek paradižnika
Polsušeni paradižnik je čudovit način, da porabimo presežke paradižnika, ko ga je na vrtovih in na tržnicah v izobilju, in ga shranimo za hladnejše dni.
Kako pravilno uporabimo vaniljev strok
Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.
Čiščenje škampov: preprost postopek za popoln rezultat
Škamp je še eden v vrsti kulinaričnih biserov Jadranskega morja in prav to dejstvo je v zadnjih desetletjih povzročilo, da jih je vedno manj. Zato je še toliko bolj pomembno, da ga pripravimo pravilno in s spoštovanjem.
Ne veste, kako izkostiti jagnječje stegno? Tukaj je preprost postopek
Poletje je sezona najboljše jagnjetine. Naučite se izkostiti jagnječje stegno hitro in brez napak – vodili vas bomo korak za korakom.