© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kuharske tehnike

lupljenje kostanja

Tako najlažje olupimo kostanj

Odkrijte, kako pravilno zarezati kostanj, da se bo najlažje olupil. Preizkusili smo tudi nekaj trikov, ki so se izkazali kot sila uporabni.

Uredništvo
29. 9. 2025, 05.50
Nož, rezanje, por

Tako poskrbite, da bo nož vedno oster

Nož je podaljšek kuharjeve roke moramo neprestano vzdrževati. Z ostrim nožem je manj priložnosti za zdrz noža in poškodbe, zato je ključno, da zanj skrbimo primerno.

Uredništvo
8. 9. 2025, 16.00
krema, angleska-krema

Tradicionalna angleška krema

Angleška krema (crème anglaise) je ena klasičnih desertnih krem, in ko se jo boste nauičili pripraviti s tem preprostim vodičem, boste postali pravi mojster slaščic!

Uredništvo
28. 7. 2025, 12.30
slascicarska-krema

Popolna slaščičarska krema

Slaščičarska krema (francosko crème patissière) je ena od osnov, brez katerih pri pripravi kremnih slaščic ne gre (če ne iščemo bližnjic s kupljenimi kremami).

Uredništvo
21. 7. 2025, 11.20
Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Uredništvo
17. 7. 2025, 05.40
vanilija

Kako pravilno uporabimo vaniljev strok

Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.

Uredništvo
15. 7. 2025, 12.00

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.