Kulinarika / stran 51
S temi nasveti vam bo potica vedno uspela
Potica je na slovenskih mizah prisotna predvsem za božič in ob velikonočnem zajtrku. Tu so nasveti za uspešno peko, da bo tudi vaša potica zagotovo uspela.
Malo kalorij, veliko okusa: trije recepti za dni, ko ste na dieti
Če ste si to pomlad zadali, da izgubite odvečen kilogram ali dva, nikar ne stradajte! Veliko je okusnih, a manj kaloričnih jedi, ki si jih lahko privoščite.
Tri hitra pomladna kosila brez mesa
Iščete idejo za hitro, okusno in brezmesno kosilo? Brez skrbi – imamo tri odlične predloge, ki so enostavni, nasitni in polni dobrega okusa!
Sobotni recept: Jogurtov riž s sadjem
Ideja za ljubitelje riža in sadja.
Še dobro, da imate sestavine za to fino sladico že doma
Bananin kruh je hitro pripravljen ter čudovito sočen, hkrati pa je okusen tudi več dni po peki.
Štirje načini za pripravo žerjavice
Odkrijte štiri preproste načine za pripravo popolne žerjavice na oglje – za vrhunski žar začnite pri ognju, ki resnično naredi razliko.
Najboljše jedi za piknik
Skrivnost za uspešen piknik v naravi so jedi, ki ne potrebujejo hladilnika in jih lahko nosimo v nahrbtniku.
Preprosti recepti za okusno nedeljsko kosilo
Preverite preproste recepte za slastne jedi, ki jih morate preizkusiti v nedeljo.
Mimoza, koktajl, ki je osvojil svet – poznate vse različice?
Mimoza, preprost koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je priljubljena stalnica poznih zajtrkov, finih piknikov in popoldanskih zabav.
Navdušite goste s prefinjenimi okusi
Ohranjanje tradicije med velikonočnimi prazniki je sicer zelo dobrodošlo, a če ste radi v koraku s časom in malce naveličani klasičnih sladic, jih lahko denimo pripravite na sodobnejši način ter jih s tem povzdignete na povsem nov nivo. Verjemite, vaši domači in gostje bodo navdušeni.
Preproste sladice z jagodami
Preproste sladice z jagodami, ki očarajo z okusom in izgledom – popolne za hitro sladko razvajanje v toplih dneh.
Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.
Kako določiti višino kuhinjskega pulta
Kuhanje naj bo užitek, ne telovadba za hrbet! Odkrijte idealno višino kuhinjskega pulta za udobno ustvarjanje v kuhinji.
Pofalača, slovenska pogača
Pofalača je ena od tradicionalnih slovenskih pogač z najbolj zanimivim imenom. Je kvašenega testa, slana in zelo okusna.
Ena najgrših rib, ki je tako okusna, da jo morate pokusiti
Romb je plemenita riba z morskega dna, ki s svojim nežnim, aromatičnim mesom osvaja gurmane po svetu. Ni najlepša, je pa med najokusnejšimi morskimi ribami.
Naravne tehnike barvanja pirhov, ki vas bodo navdušile
S pomočjo rastlin in živil lahko ustvarimo čudovite velikonočne barve.
Preprosti koraki, s katerimi bo meringa vedno uspela
Popolna meringa se začne pri enem samem koraku, ki ga mnogi spregledajo. Ključno je, da sneg stepemo ravno prav — a kako to doseči?
Za kaj se uporablja moka semola?
Moko semola pridobivajo iz pšenice durum, ki ji v praksi pravimo tudi trda pšenica. Zbrali smo nekaj najpogostejših načinov rabe.
Zakaj je treba pravočasno odpovedati rezervacijo v gostilni
Gostje, ki rezervirajo, a ne pridejo, predstavljajo velik izziv v gostinstvu – to ni le nevšečnost, temveč tudi vprašanje spoštovanja gostinca in hrane.
Kuhanje v škrniclju: nežna tehnika, ki da veliko okusa
Kuhanje v škrniclju iz peki papirja je preprosta, a izjemno učinkovita (in zdrava) tehnika kuhanja.