Kulinarika / stran 49
Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.
Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Domač humus: preprost recept z bogato zgodbo
Humus je priljubljen bližnjevzhodni čičerkin pire, ki je tako okusen in hranljiv, da je osvojil ves svet, tudi pri nas je vse bolj priljubljen – ob tem pa se kar nekaj dežel Bližnjega vzhoda prepira o tem, kdo si ga je izmislil in kje je najbolj doma.
5 nasvetov za pripravo hobotnice
Naj vas priprava hobotnice ne prestraši - škoda bi bilo zamuditi izjemen okus, ki ga ponujajo ti slastni morski recepti.
Preprosti triki za uspešen piknik
Ni boljšega načina, da proslavimo pomlad in pričakamo hitro bližajoče se prvomajske kresove, kot s piknikom na prostem. Vse, kar potrebujemo, je nekaj sonca in kotiček za druženje in kuho na svežem zraku, in že imamo odlično priložnost za sprostitev, druženje ter užitek v okusni hrani. Da bo vaš piknik popoln, smo pripravili nekaj idej, ki bodo poskrbele za nepozabno pojedino.
Pr' Matevž - gorenjska mocarela, ki na pici zlahka zamenja italijansko
Ste vedeli, da na Gorenjskem nastaja vrhunska mocarela, ki se je ne branijo niti največji mojstri pice?
Čokoladna jajčka: tri ideje za nove čokoladne sladice
Velika noč je minila, v predalu pa so ostala čokoladna jajčka in le rahlo obglodani zajčki. Kako porabiti vso to čokolado?
Bralec sprašuje: Zakaj biskvit upade, ko ga vzamem iz pečice?
"Ko pečem biskvit za torto, se mi zgodi, da upade takoj, ko ga vzamem iz pečice. Pečico vnaprej segrejem, med peko ne odpiram vrat … pa biskvit kljub temu pade. Zakaj?"
Peruzza že šest let s preverjeno formulo
Na Peruzzijevi v Ljubljani smo obiskali picerijo Peruzza in preverili, kako se drži pred šestim rojstnim dnem.
Trije pomladni sadno-zelenjavni napitki, ki poživijo telo
Je bilo vsega preveč? Pripravite osvežilen smoothie s sadjem, zelenjavo in začimbami, ki je prijazen do telesa in pričara okus pomladi v kozarcu.
Ko pridejo obiski, presenetite s pogačo
Izbrali smo štiri zelo raznolike zanimive pogače, v katere lahko vključite tudi ostanek šunke, pirhov in hrena ter postrežete nekaj posebnega.
Recept Filipa Flisarja: pica s pohorsko šunko
Filipa Flisarja je v teh dneh težko ujeti. Ne, ni na snegu, temveč je z vsem srcem predan dejavnosti, ki se je je lotil po športni upokojitvi – slastni pohorski šunki.
Preprosti recepti z ostanki šunke, jajc in hrena
Za veliko noč se v naših krajih tradicionalno spodobi, da je miza res bogato obložena ter da je vsega dovolj še za obiske.
Je obarvan beljak pirhov užiten?
Preverimo, kdaj in zakaj je potrebno beljak obrezati in kakšnih pirhov raje ne uživajte.
Imate še veliko pirhov? Uporabite jih v teh slastnih receptih
Vam je po veliki noči ostalo veliko pirhov? Odkrijte ideje za raznolika nadevana jajca, jajčne namaze in sestavljene solate.
Preproste velikonočne sladice
Odkrijte preproste recepte za sladice, ki jih lahko pripravite tudi na velikonočno nedeljo (ne glede na kuharsko znanje).
Letos namesto klasičnega pripravite angleški zajtrk, ki navduši
Če nimate tradicionalnega praznovanja velike noči, pripravite za popestritev angleški zajtrk, ki bo vse nasitil do poznega popoldneva.
Lovec na pice: najboljše na Hrvaškem
Na straneh našega projekta Špizza lahko nenehno spremljate, katere so najboljše picerije na naših tleh. Kaj pa na sosednjem Hrvaškem?
Sobotni recept: Pogača z gobami in krompirjem
Ste si zaželeli jedi brez mesa? Za vas imamo rešitev.
Hren, kot ga še niste poskusili: ideje za praznične dni
Hrenu se godi krivica, ko nariban ostane v senci velikonočnih dobrot. Iz njega raje pripravite okusne omake, v solato pa dodajte mlado hrenovo listje.