© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 52

Orehova potica2.jpg

Triki, s pomočjo katerih bo potica vedno uspela

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

8. 4. 2025, 06.04
kako-pripravimo-articoke-A_558x620_acf_cropped-1

Kako očistimo artičoko

Artičoka deluje grobo in neizprosno, a z nekaj spretnimi in odločnimi rezi zlahka razkrijemo njeno mehko, okusno srce - prava nagrada za vsak trud v kuhinji.

Gordon Ramsay
7. 4. 2025, 15.08
musaka

Čigava je pravzaprav musaka?

Grška, verjetno se strinjate. Mastna in slastna jed iz jajčevcev, mletega mesa in kremaste omake že desetletja kraljuje na menijih številnih grških tavern.

Barbara Slivnik
3. 4. 2025, 10.35
jabolcni-kis-scaled_1115x560_acf_cropped

Kis ni le jabolčni, ste že poskusili pivskega?

Kis je nekaj tako vsakdanjega, da se nam zdi, da o njem ni prav veliko povedati. Jabolčnemu in vinskemu se je pred nekaj desetletji na trgovinskih policah pridružil še balzamični kis, to pa je najbrž vse. A resnica je precej drugačna – kis je še ena od fermentacij, ki skriva bogastvo mikroorganizmov in dopušča številne možnosti za ustvarjalnost.

Sanja Čakarun
3. 4. 2025, 10.34
regrat-1-scaled_1115x560_acf_cropped

Pomlad na krožniku: regrat, trobentice in čemaž

Velikonočni prazniki so polni dobrot, ki napolnijo naše telo, a ga tudi obremenijo. Narava je sama poskrbela, da je pomlad tudi čas obilice užitnega »zelenja«, ki nevtralizira učinke pretiranih količin maščob, soli, sladkorja in drugih pregreh.

Marija Merljak, univ. dipl. ing. živ. teh.
3. 4. 2025, 10.33

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.