Kulinarika / stran 2
Prekinite s tradicijo: novi naj božični piškoti
Prazniki so čas, ko se poklanjamo tradicija, pa tudi priložnost, da na pladnje postavimo kaj novega, drznejšega in igrivega.
Božanske čokoladne sladice, ki bodo goste pustile brez besed
Za konec leta radi prihranimo posebne recepte, s katerimi očaramo zbrane za praznično mizo – letos smo za osrednjo temo izbrali čokolado.
Preprost recept za korenino, ki jo boste želeli peči vsak dan
Korenina je v zadnjem obdobju znova med najbolj priljubljenimi recepti za domač kruh, saj združuje preprost postopek in izjemno hrustljav rezultat.
Sobotni recept: Žametna juha iz rdeče pese
Ponujamo vam recept, ki ga lahko pripravite tudi v prazničnih dneh.
Je v vašem receptu jabolko? Tako francosko pripravimo mi
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Slastne miške v božični preobleki
Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.
Najboljše priloge za božično večerjo
Domišljeno izbrane priloge naj nadgradijo in dopolnijo praznični obed. Izbrali smo manj klasične ideje, v katerih zasije sezonska zelenjava.
Pozabite na ganaš in mousse, tu je namelaka
Iskanja je konec - imamo recept za čokoladno kremo, ki je hitro pripravljena, bogato čokoladna in tako gladka, da z njo zlahka premažete kolače.
Elegantna sladica, ki navduši z nežnim okusom
Za praznična druženja smo izbrali še eno klasično slaščico, ki ne bo obremenila pečice. Prilagodite jo po svojem okusu.
Top sladice leta 2025
Leto se poslavlja, čas je, da se ozremo in preverimo, katere sladice so v letu 2025 pritegnile največ pozornosti.
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
Namesto potice: najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Nova tradicija, ki bo nadomestila praznične zaključke
V prezasedenem decembru si vzemimo čas zase in za prijatelje – še najraje ob slastnem poznem zajtrku in kozarcu mimoze.
Sladek prigrizek, kot ga še ne poznate
Ko zadiši po sladkem in citrusih, vemo, da so prazniki pred vrati. Posladkajmo jih še z domačo kandirano pomarančno lupinico.
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Najboljše sladice v kozarčku, pripravljene v manj kot pol ure
Že tako odlične praznične sladice imamo še raje, kadar jih lahko pripravimo vnaprej in nas nam na dan druženja ne predstavljajo stresa.
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.