© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 53

Redkvična juha
svet24 · Recepti

V obroke vključite pomladna živila

Redkvice, beluši, mladi grah, mlada čebula, vse to so prvi znaki, da se lahko počasi poslovimo od zimskega kislega zelja in težkih klobas.

Tina Lucu/Revija Liza Maja
1. 4. 2025, 12.30
Piškoti

Ideje za božanske velikonočne sladice

Še malo in v naših domovih bo ponovno zadišalo po praznikih. Brez pirhov, šunke, hrena in domačega kruha seveda ne bo šlo, pri sladkih pregrehah pa ne bo nič narobe, če boste za spremembo stopili iz okvirjev tradicije in poleg potice pripravili tudi kakšno bolj igrivo sladico, ki bo vaši praznični mizi dodala osebni pečat.

1. 4. 2025, 10.30
kuhinja.jpg

Preprost trik za brezhibno čisto kuhinjo

Čeprav so velikonočni prazniki polni topline in veselja, so predvsem za tiste, ki v tem času družinska srečanja organizirajo, lahko še kako stresni. Ste med njimi? Poskrbite, da bodo letošnji prazniki za spremembo čim bolj brezskrbni.

31. 3. 2025
xjtrd_1115x560_acf_cropped

Božansko dobra lazanja po receptu Anje Fir

Čeprav na naših mizah v času velike noči ne smejo manjkati jajca, šunka, hren in potica, ni razloga, da za spremembo ne bi stopili iz okvirjev tradicije in morda pripravili kakšno netipično velikonočno jed. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj predlogov in recept, ki bo navdušil predvsem ljubitelje italijanske kulinarike.

27. 3. 2025
chocolate-mousse-with-blueberries-blackberries-cup-coffee-dark-background-scaled_1115x560_acf_cropped_1115x560_acf_cropped

Najboljši recepti s čokolado

Čokoladne sladice so med najpriljubljenejšimi na svetu. Nič ne bomo izgubljali besed, ampak se kar lotimo - najprej izbora recepta in potem še priprave.

Manca Kraševec
20. 3. 2025
933094_chef.jpg

Chef leta je Tomaž Kavčič z Zemona!

Gastronomski vodnik Gault&Millau je sinoči na prireditvi GALAma v ljubljanski Festivalni dvorani Tomaža Kavčiča iz gostilne Pri Lojzetu na Zemonu imenoval za kuharskega mojstra leta 2025. V sedmih izdajah je to drugi tovrstni naslov za primorske mojstre, leta 2018 so ga premierno pripeli Ani Roš iz Hiše Franko.

Sašo Dravinec
19. 3. 2025, 09.03
zmagoslavje-2025_1115x560_acf_cropped

Najboljše restavracije 2025

V 7. izdaji priznanega kulinaričnega vodnika Gault&Millau so slovenski kuharji znova dokazali, kako močna je slovenska kulinarična scena. Med prejemniki 4 kap, najvišjega priznanja, je 13 restavracij, 3 kape je prejelo kar 31 restavracij. Chef leta za 2025 je Tomaž Kavčič z Dvorca Zemono, someljejka leta pa Nina Bratovž iz restavracije JB.

urska
19. 3. 2025
Hotel-Plesnik-Blaz-Lah_1115x560_acf_cropped

Nova kulinarična pridobitev Logarske doline: Restavracija Plesnik

Logarsko dolino na kulinarični fine-dining zemljevid postavljata chefa Janez Bratovž in Tom Čopar. Nova Restavracija Plesnik v enem najlepših butičnih alpskih hotelov pri nas, Hotelu Plesnik, je minuli konec tedna sprejela prve goste in navdušila. Pristni okusi iz osrčja Logarske doline, okusi tamkajšnje narave, so mojstrsko prepleteni zaživeli v vrhunskih jedeh.

Urška Petelin
18. 3. 2025

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.