Vikend kosilo, ki bo navdušilo tudi najbolj zahtevne
Jutranja megla naznanja prihod jeseni, prijetnejše temperature pa nas vabijo k prižigu pečice, v kateri bomo spekli slastno pečenko za vso družino.

Vzemimo si čas
September nas je nič kaj nežno vrnil v realnost, v hiter vsakdan z neštetimi obveznostmi. Prvi septembrski vikend naj bo zato namenjen temu, da zadihamo, si oddahnemo in si vzamemo čas za družino in počasen obed. Brez naglice se odpravimo do mesarja ali v trgovino, nato pa se lotimo priprave kosila.
Nedeljska pečenka s pridihom jeseni. Sladica: jabolčna pita, seveda.
Svinjska pečenka v zeliščni skorjici z jabolčno omako
Priprava popolne pečenke
Svinjskemu stegnu najprej odstranimo vso maščobo, da dobimo lep pust kos mesa, nato pa ga izdatno začinimo, premažemo z gorčico in obložimo z rezinami pršuta. V naoljenem pekaču bomo pečenko počasi pekli vsaj eno uro.
Pisana zelenjavna priloga
Korenje, zeleno, čebulo in krompir bomo dodali kar v isti pekač, da se bo zelenjava lepo prepojila s sokovi. Z zelišči ne bomo pretiravali, zadoščal bo že nežni timijan.

Omaka, ki diši po jeseni
Jabolčna omaka je tista, ki naredi ta recept zares poseben. Medtem ko se pečenka peče, segrejemo jušno osnovo, ki jo zgostimo z dodajanjem koruznega škroba. Omaki dodamo še olupljeno zeleno jabolko, narezano na kocke, za prav poseben okus in teksturo.

Sladica za piko na i
Ker bomo pečico tako ali tako segreli, lahko prvo pravo jesensko kosilo zaključimo še z jesensko sladico – jabolčnim zavitkom ali pito.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se