
Kulinarika / stran 24

10 napak pri peki potice, ki jih nočete ponoviti
Potica je kraljica praznikov, a hitro gre kaj narobe. Preverite, katere napake se najpogosteje zgodijo in kako jih preprečiti.

Kako so čokoladna jajca povezana z veliko nočjo?
Čokolada je ena izmed najbolj priljubljenih sladkih razvad na svetu, njen čar pa sega daleč v zgodovino.

Žana Vidmar je z nami delila dragocene družinske radosti
Simpatična in vedno nasmejana voditeljica Žana Vidmar prosti čas najraje preživlja z družino, zato se še toliko bolj veseli prihajajočih praznikov, ki bodo v njihovem domu kreativni, igrivi, sladki in predvsem polni smeha ter družinske povezanosti.

Dilema: ali damo šunko kuhati v hladno ali vrelo vodo?
Naj bo vaša velikonočna šunka letos popolna! Tu je preprost vodič za kuhanje šunke.

Kako dolgo kuhati jajca: preprosta formula, ki si jo boste zapomnili za vedno
Odkrivamo pravljično formulo za popolno mehko, srednje ali trdo kuhano jajce. Čas kuhanja si boste odslej zlahka zapomnili!

Preprosti velikonočni kolački, ki se kar topijo v ustih
Ne le pirhe, za veliko noč si radi privoščimo tudi čokoladna jajčka, nad katerimi so še posebej navdušeni najmlajši. In če vam jih bo kaj ostalo, lahko iz njih pripravite okusne kolačke po receptu Anje Fir.

Praznične jedi, ki so prijazne prebavi
Če bi se med letošnjimi prazniki radi izognili napihnjenosti in odvečnim kilogramom, a kljub temu uživali v dobri hrani, vam ponujamo nekaj idej za pripravo fit različic velikonočnih dobrot, ki jih lahko uživate brez slabe vesti.

Lahka italijanska klasika: telečja pečenka s tunino omako
Italijanska vitello tonnato je lahka, nemastna telečja pečenka s tunino omako, ki je odlična izbira za poletne dni in svečane priložnosti.

S temi nasveti vam bo potica vedno uspela
Potica je na slovenskih mizah prisotna predvsem za božič in ob velikonočnem zajtrku. Tu so nasveti za uspešno peko, da bo tudi vaša potica zagotovo uspela.

Malo kalorij, veliko okusa: trije recepti za dni, ko ste na dieti
Če ste si to pomlad zadali, da izgubite odvečen kilogram ali dva, nikar ne stradajte! Veliko je okusnih, a manj kaloričnih jedi, ki si jih lahko privoščite.

Tri hitra pomladna kosila brez mesa
Iščete idejo za hitro, okusno in brezmesno kosilo? Brez skrbi – imamo tri odlične predloge, ki so enostavni, nasitni in polni dobrega okusa!

Sobotni recept: Jogurtov riž s sadjem
Ideja za ljubitelje riža in sadja.

Ne pecite bananinega kruha, dokler ne preizkusite teh 4 različic
Bananin kruh je je hitro pripravljen, iz sestavin, ki jih imamo doma, hkrati pa je okusen tudi več dni po peki.

Štirje načini za pripravo žerjavice
Odkrijte štiri preproste načine za pripravo popolne žerjavice na oglje – za vrhunski žar začnite pri ognju, ki resnično naredi razliko.

Najboljše jedi za piknik
Skrivnost za uspešen piknik v naravi so jedi, ki ne potrebujejo hladilnika in jih lahko nosimo v nahrbtniku.

Preprosti recepti za okusno nedeljsko kosilo
Preverite preproste recepte za slastne jedi, ki jih morate preizkusiti v nedeljo.

Mimoza, koktajl, ki je osvojil svet – poznate vse različice?
Mimoza, preprost koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je priljubljena stalnica poznih zajtrkov, finih piknikov in popoldanskih zabav.

Navdušite goste s prefinjenimi okusi
Ohranjanje tradicije med velikonočnimi prazniki je sicer zelo dobrodošlo, a če ste radi v koraku s časom in malce naveličani klasičnih sladic, jih lahko denimo pripravite na sodobnejši način ter jih s tem povzdignete na povsem nov nivo. Verjemite, vaši domači in gostje bodo navdušeni.

Preproste sladice z jagodami
Preproste sladice z jagodami, ki očarajo z okusom in izgledom – popolne za hitro sladko razvajanje v toplih dneh.

Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.