© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 22

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Uredništvo
25. 4. 2025, 05.30
temna mesna omaka

Demi-glace: bogata temna mesna omaka

Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Uredništvo
24. 4. 2025, 14.55
humus priprava

Domač humus: preprost recept z bogato zgodbo

Humus je priljubljen bližnjevzhodni čičerkin pire, ki je tako okusen in hranljiv, da je osvojil ves svet, tudi pri nas je vse bolj priljubljen – ob tem pa se kar nekaj dežel Bližnjega vzhoda prepira o tem, kdo si ga je izmislil in kje je najbolj doma.

Katja Jenčič
23. 4. 2025, 23.40
Naslovna piknik.jpg

Preprosti triki za uspešen piknik

Ni boljšega načina, da proslavimo pomlad in pričakamo hitro bližajoče se prvomajske kresove, kot s piknikom na prostem. Vse, kar potrebujemo, je nekaj sonca in kotiček za druženje in kuho na svežem zraku, in že imamo odlično priložnost za sprostitev, druženje ter užitek v okusni hrani. Da bo vaš piknik popoln, smo pripravili nekaj idej, ki bodo poskrbele za nepozabno pojedino.

23. 4. 2025, 12.56

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.