Kulinarika / stran 22
Te pekarne v Zagrebu ne smejo manjkati na vašem seznamu
Zagreb se zdi kot izvrstna ideja za kratek izlet, še posebno, če ste opremljeni s seznamom odličnih pekarn, ki jih ne smete spregledati.
Jesenski gomolj, ki se je od živalske krme povzpel do finih restavracij
Topinambur je vsestranski jesenski gomolj z oreškastim okusom, Nekoč le okrasna rastlina, nato krma za živali, pred nekaj leti pa je osvojil tudi slavne chefe.
Piščančja obara: Jed na žlico, ki nikoli ne razočara
Ko se zunaj shladi, ni nič boljšega kot krožnik tople obare. Piščančja obara je ena izmed tistih jedi, ki nas spomnijo na domačo kuhinjo in družinska kosila.
Kosilo v 30 minutah, ki ga boste takoj uvrstili med svoje stalnice
Hitro, barvito in okusno: piščančji stir fry s hrustljavo zelenjavo in sočnim piščancem je popoln obrok, ki je na mizi v manj kot 30 minutah.
To je prava bosanska kljukuša, ki navduši z vsakim grižljajem
Kljukuša je preprosta in hitro pripravljena bosanska zlevanka ali pogača. Imamo preizkušen tradicionalni recept (brez krompirja), ki ga je vedno dobro imeti pri roki.
Na Škofljici so se pomerili picopeki
V okviru evropskega tedna mobilnosti so potekale številne zanimive prireditve, tudi odprto prvenstvo picopekov na Škofljici!
Nevidni jabolčni kolač: jesenski hit, ki navdušuje splet
Nevidni jabolčni kolač je jesenski hit družbenih omrežij: sočna sladica s tankimi rezinami jabolk, ki navduši z lahkotnostjo in preprostostjo.
Zrezki v omaki, ki jih pripravite hitro in brez kompliciranja
Med jedmi, ki se vedno znajdejo na domačih jedilnikih, so gotovo zrezki v smetanovi omaki.
Tako tanka riba, pa tako zakomplicirana
Čeprav polenovka izvira s severa Evrope, je že stoletja ena najbolj priljubljenih rib ob Jadranu. Njena pot v naše kraje je ovita v legende.
Kosilo v pol ure: 7 hitrih idej za vsak dan
Ko nas priganja ura in se nam zdi, da bomo srečali še same sebe, je še bolj pomembno, da si privoščimo toplo kosilo. Tukaj je naših 7 idej za kosilo, pripravljeno v pol ure.
Recept za čokoladni užitek, ki vedno uspe
Recept za preprosto, a hkrati imenitno čokoladno sladico nosi burno zgodbo o prepletu glasbe in prepovedane ljubezni.
Kremasta, lahka, božanska: Pavlova v keto preobleki
Za vas imamo prilagojen recept za slavno Pavlovo, v kateri boste lahko uživali tudi tisti, ki sledite keto prehranjevalnemu režimu.
Puhast posladek, ki navduši na prvi pogled
Za pozen zajtrk ali popoldanski 'pocartek' si bomo tokrat privoščili dutch baby – ponvičnik, ki ga spečemo v litoželezni ponvi ali ognjevarnem pekaču.
5 idej za okusno kosilo iz pečice
Ko ni časa ali volje, da bi stali za štedilnikom, na pomoč lahko priskoči pečica in pripravi odlično kosilo, ki prepriča tudi najbolj zahtevne gurmane.
Navdušujoče jedi z žara: ko poletje sreča jesen
Na žaru odlično pripravimo še kaj drugega kot zgolj klasiko.
Kmalu se začenjajo rezervacije za jesenski teden restavracij
Od ponedeljka, 29. septembra, lahko rezervirate svojo mizo.
Sobotni recept: Sočna čokoladno-pomarančna torta
Ste si zaželeli nekaj sladkega? Ponujamo vam recept za sočno torto.
Vse, kar morate vedeti o shranjevanju gob za ozimnico
Nekoliko nižje temperature in deževni dnevi so poskrbeli, da so iz zemlje pokukale gobe. Teh bo naenkrat v izobilju, zato je dobro vedeti, kako jih shraniti.
Korak za korakom do popolne domače marmelade
Domača marmelada je najboljša. Z našimi nasveti za kuhanje, steriliziranje kozarcev in shranjevanje, boste vedno dosegli popoln rezultat.
Čajota: nenavadna buča, ki paše v skoraj vsak recept
Čajota je po videzu gotovo najbolj nenavadna buča. Spominja na kaktus ali zeleno hruško z bodicami, ki je kot kameleon v kuhinji, saj se odlično prilagodi vsem receptom.