Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelenjava na žaru: 6 svežih načinov, kako jo pripraviti drugače


Uredništvo
30. 4. 2025, 12.00
Posodobljeno
14:27
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zelenjava na žaru zasije v solatah, namazih in prigrizkih. Odkrijte ideje, kako jo spremeniti v svežo prilogo ali nasiten obrok za naslednji dan.

zelenjavni zvitki z žara
Dober tek
Zvito! Zelenjavo z žara lahko zvijete in zvitke premažete z rikoto, kremnim sirom, humusom ali drugim namazom.

Ko zakurimo žar, pogosto pozabimo, da ima zelenjava na žaru neverjeten okus – še posebej, če jo vključimo v barvite in polne solate. S preprostimi dodatki, kot so humus, mlečni izdelki ali stročnice, jo z lahkoto spremenimo v nasitno prilogo ali celo samostojen obrok. 

V nadaljevanju predstavljamo izbor receptov, ki bodo popestrili vaš naslednji piknik.

Solate iz pečene zelenjave

Solate, kjer je pečena ali žar zelenjava glavna zvezda, pogosto s preprostimi dodatki:

Zelenjava z žara v solati z olivami in mocarelo
Dober tek
Zelenjava z žara v solati z olivami in mocarelo

Sestavljene solate z dodatki

Zelenjava z žara z dodatki, kot so humus, sir ali stročnice, za poln obrok:

pečene bučke in stročji fižol
Dober tek
Humus ali kremasta rikota sta odlična podlaga za pečeno zelenjavo z žara

Zelenjavni prigrizki in namazi

Ideje za manj klasične oblike solat ali prigrizkov, ki vključujejo žar zelenjavo:

Namaz iz pečenih jajčevcev
Dober tek
Iz pečenih jajčevcev lahko pripravimo namaz tudi za naslednji dan

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.