
Kaj boste skuhali danes?
Poletni zelenjavni zvitki
Za zvitke lahko uporabite vso domačo pridelano zelenjavo.
Poletni zelenjavni zvitki
Za zvitke lahko uporabite vso domačo pridelano zelenjavo.

Sestavine
- 2 jajčevca, po možnosti dolga in ozka
- 2 bučki, po možnosti dolgi približno kot jajčevca
- 6 žlic oljčnega olja
- sol in poper
- 3 rdeče paprike
- 100 g rikote
- 2 žlici pesta
- 50 g pinjol
- lističi bazilike, ko postrežemo

Krompirjeve pice: ideja za prigrizek, ki vas bo navdušila
Ste naveličani klasičnih pic in vedno enakih kombinacij? Potem je čas, da spoznate krompirjeve pice.

Okusni recepti za krepak imunski sistem
Jesenske viroze? Poskrbite za obrambo telesa z recepti, ki krepijo zdravje in imunski sistem, hkrati pa bodo navdušili vso družino.

5 najboljših receptov za kremno bučno juho
Bučna juha je jesenska klasika: topla, kremasta in polna okusa. Spoznajte trike za pripravo ter poskusite naše najljubše različice receptov.
Sestavine
- 2 jajčevca, po možnosti dolga in ozka
- 2 bučki, po možnosti dolgi približno kot jajčevca
- 6 žlic oljčnega olja
- sol in poper
- 3 rdeče paprike
- 100 g rikote
- 2 žlici pesta
- 50 g pinjol
- lističi bazilike, ko postrežemo
Postopek
Vsak jajčevec in bučko po dolgem narežemo na 6 rezin. Posolimo jih in pustimo nekaj časa, da spustijo tekočino. Nato jih popivnamo in premažemo z oljem. Na žaru jih pečemo toliko časa, da se obarvajo, nato jih obrnemo. Poberemo jih z žara in pustimo, da se ohladijo (rezine bučk in jajčevcev hranimo ločeno).
Paprike narežemo na četrtine in jim odstranimo semena. Položimo jih na žar s kožo navzdol in pečemo, da koža počrni. Preložimo jih v skledo in pokrijemo s folijo. Ko se dovolj ohladijo, da jih lahko primemo, jim odstranimo kožice.
Rikoto zmešamo s pestom ter malo soli in popra. Na delovno površino položimo rezino jajčevca in jo premažemo z malo mešanice rikote in pesta. Pokrijemo z rezino bučke in tudi to premažemo. Obložimo še z rezino paprike, potem pa naredimo zvitek, ki ga po potrebi zašpilimo z zobotrebcem. Položimo ga na pladenj in postopek ponovimo s preostalo zelenjavo in mešanico, da dobimo 12 zvitkov.
Pinjole popražimo v suhi ponvi, da se zlato obarvajo. Zvitke pokapamo z malo olja ter posujemo s pinjolami in lističi bazilike. Lahko jih shranimo v hladilnik, preden jih postrežemo, pa naj se ogrejejo na sobno temperaturo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skutna torta z jagodami
Ledene jogurtove lučke z jagodičjem
Te lučke so res kul – križanec med sirčkovim kolačem, zamrznjenim jogurtom in sadnim sladoledom.