© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Namaz iz pečenih jajčevcev

Za lahek prigrizek, predjed ali k jedem z žara

Namaz iz pečenih jajčevcev

Za lahek prigrizek, predjed ali k jedem z žara

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
smoky aubergine dip and barbecued poppadums

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 1 strok česna
  • 1 dl navadnega jogurta
  • sok ½ limone
  • grobo narezan zelen čili
  • 1 žlička mletega koriandra
  • malo olja
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za pokapanje
  • indijski kruh ali lepinja, ko postrežemo

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 1 strok česna
  • 1 dl navadnega jogurta
  • sok ½ limone
  • grobo narezan zelen čili
  • 1 žlička mletega koriandra
  • malo olja
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za pokapanje
  • indijski kruh ali lepinja, ko postrežemo

Postopek

1

Najprej pripravimo in segrejemo žar. Na vroči žerjavici spečemo cela jajčevca tako, da koža potemni, meso pa postane mehko. Ohladimo ju v skledi. Jajčevce lahko spečemo tudi v pečici (20 minut) ali v vroči ponvi. Ko se jajčevca ohladita, ju olupimo in meso grobo narežemo.

2

Skupaj z jogurtom, limonovim sokom, česnom, čilijem, koriandrom in oljem damo meso jajčevcev v sekljalnik in vse skupaj začinimo še s soljo in poprom. Sesekljamo v gladek namaz, ki ga damo v skledo in pokapljamo še z malo olja. Če želimo namaz s koščki, jajčevce, česen in čili narežemo na roke in jih nato zmešamo s preostalimi sestavinami. Postrežemo z indijskim kruhom, lahko tudi lepinjo, ki jo prav tako pogrejemo na žaru.

Priljubljeni recepti

Stisnjen sendvič za piknik

Slastna ideja za izlete in piknike v naravi

30 min
Enostavno

Skutna torta z jagodami

1 h 45 min
Enostavno

Ledene jogurtove lučke z jagodičjem

Te lučke so res kul – križanec med sirčkovim kolačem, zamrznjenim jogurtom in sadnim sladoledom.

25 min
Enostavno

Sardoni s krompirjem

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.