
Namaz iz pečenih jajčevcev
Za lahek prigrizek, predjed ali k jedem z žara
Namaz iz pečenih jajčevcev
Za lahek prigrizek, predjed ali k jedem z žara

Sestavine
- 2 jajčevca
- 1 strok česna
- 1 dl navadnega jogurta
- sok ½ limone
- grobo narezan zelen čili
- 1 žlička mletega koriandra
- malo olja
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
- indijski kruh ali lepinja, ko postrežemo

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 1 strok česna
- 1 dl navadnega jogurta
- sok ½ limone
- grobo narezan zelen čili
- 1 žlička mletega koriandra
- malo olja
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
- indijski kruh ali lepinja, ko postrežemo
Postopek
Najprej pripravimo in segrejemo žar. Na vroči žerjavici spečemo cela jajčevca tako, da koža potemni, meso pa postane mehko. Ohladimo ju v skledi. Jajčevce lahko spečemo tudi v pečici (20 minut) ali v vroči ponvi. Ko se jajčevca ohladita, ju olupimo in meso grobo narežemo.
Skupaj z jogurtom, limonovim sokom, česnom, čilijem, koriandrom in oljem damo meso jajčevcev v sekljalnik in vse skupaj začinimo še s soljo in poprom. Sesekljamo v gladek namaz, ki ga damo v skledo in pokapljamo še z malo olja. Če želimo namaz s koščki, jajčevce, česen in čili narežemo na roke in jih nato zmešamo s preostalimi sestavinami. Postrežemo z indijskim kruhom, lahko tudi lepinjo, ki jo prav tako pogrejemo na žaru.