
Pečene bučke in stročji fižol v solati z albuminsko skuto
Pečene bučke in stročji fižol v solati z albuminsko skuto

Sestavine
- 50 g mešanih semen (lanenih, sezamovih, sončničnih, bučnih)
- 2 žlici medu
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- sol
- 250 g mehke albuminske skute (rikote)
- lupinica in sok ½ limone
- 3 bučke
- 400 g ploščatega stročjega fižola
- 3 žlice dobrega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
- užitne cvetlice za okras (po želji)

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 50 g mešanih semen (lanenih, sezamovih, sončničnih, bučnih)
- 2 žlici medu
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- sol
- 250 g mehke albuminske skute (rikote)
- lupinica in sok ½ limone
- 3 bučke
- 400 g ploščatega stročjega fižola
- 3 žlice dobrega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
- užitne cvetlice za okras (po želji)
Postopek
Semena popražimo v suhi ponvi, da začnejo pokati, nato jim primešamo med, čili in dober ščep soli. Ko so vsa semena lepljiva in se sprijemajo v kepice, jih stresemo na papir za peko in pustimo, da se ohladijo. Skuto zmešamo z limonovo lupinico in malo soli.
Bučke diagonalno narežemo na debelejše rezine. Tako bučke kot stročji fižol pomešamo z oljem in solimo. Pripravimo ali žar ali močno segrejemo rebrasto ponev. V več izmenah spečemo zelenjavo, da je malce ožgana in se zmehča, a je še hrustljava.
Skuto razmažemo po velikem servirnem krožniku in jo obložimo z zelenjavo. Pokapamo z limonovim sokom in posujemo z medenimi semeni. Nazadnje pokapamo z oljčnim oljem, posolimo in po želji okrasimo z užitnimi cvetlicami.