
Kaj boste skuhali danes?
Nadevani zelenjavni zalogajčki
Nadevani zelenjavni zalogajčki

Sestavine
- 1 velik jajčevec (pribl. 350 g)
- 1 večja bučka (pribl. 300 g)
- 2 na plamenu pečeni papriki
- 1 strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- sol in poper
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 25 g drobno naribanega parmezana
- 3 na soncu posušeni paradižniki v olju
- drobno naribana lupinica ½ limone
- 8 listov bazilike
- prgišče peteršiljevih lističev
- ½ žličke sladke mlete paprike

Krompirjeve pice: ideja za prigrizek, ki vas bo navdušila
Ste naveličani klasičnih pic in vedno enakih kombinacij? Potem je čas, da spoznate krompirjeve pice.

Okusni recepti za krepak imunski sistem
Jesenske viroze? Poskrbite za obrambo telesa z recepti, ki krepijo zdravje in imunski sistem, hkrati pa bodo navdušili vso družino.

5 najboljših receptov za kremno bučno juho
Bučna juha je jesenska klasika: topla, kremasta in polna okusa. Spoznajte trike za pripravo ter poskusite naše najljubše različice receptov.
Sestavine
- 1 velik jajčevec (pribl. 350 g)
- 1 večja bučka (pribl. 300 g)
- 2 na plamenu pečeni papriki
- 1 strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- sol in poper
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 25 g drobno naribanega parmezana
- 3 na soncu posušeni paradižniki v olju
- drobno naribana lupinica ½ limone
- 8 listov bazilike
- prgišče peteršiljevih lističev
- ½ žličke sladke mlete paprike
Postopek
Jajčevec in bučko po dolgem narežemo na 2 do 3 mm tanke rezine – dobiti bi morali po 8 rezin vsakega. Pečene paprike očistimo semen, jih popivnamo, da jih osušimo, in narežemo na četrtine. Strt česen zmešamo z oljčnim oljem ter malo soli in popra.
Na srednjem ognju segrejemo rebrasto ponev. Rezine bučke in jajčevca premažemo s česnovim oljem in jih pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, da so popolnoma mehke in rahlo ožgane (to bomo morali narediti v več porcijah). Lahko jih spečemo tudi na žaru. Pečene preložimo na krožnik in pustimo, da se ohladijo. Zelenjavo lahko spečemo že dan prej in pokrito shranimo v hladilniku, pred postrežbo pa jo ogrejemo na sobno temperaturo.
Zmešamo skuto, parmezan, drobno narezan posušen paradižnik, limonovo lupinico, sol in poper. Rezine jajčevca položimo na veliko desko in vsako obložimo z rezino bučke, kosom paprike in listom bazilike. Na vrh položimo žlico skutne mešanice, zvijemo v zvitke in jih spnemo z zobotrebci.
Zvitke zložimo na krožnik, posujemo z grobo sesekljanim peteršiljem in mleto papriko ter ponudimo.
Nasvet
Poskrbimo, da so bučke in jajčevci dobro pečeni in lepo ožgani – premalo pečeni jajčevci res niso okusni.