© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Nadevani zelenjavni zalogajčki

Nadevani zelenjavni zalogajčki

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI3029259@GFO_0715_Self_Cat

Sestavine

  • 1 velik jajčevec (pribl. 350 g)
  • 1 večja bučka (pribl. 300 g)
  • 2 na plamenu pečeni papriki
  • 1 strok česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol in poper
  • 250 g albuminske skute (rikote)
  • 25 g drobno naribanega parmezana
  • 3 na soncu posušeni paradižniki v olju
  • drobno naribana lupinica ½ limone
  • 8 listov bazilike
  • prgišče peteršiljevih lističev
  • ½ žličke sladke mlete paprike

Sestavine

  • 1 velik jajčevec (pribl. 350 g)
  • 1 večja bučka (pribl. 300 g)
  • 2 na plamenu pečeni papriki
  • 1 strok česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol in poper
  • 250 g albuminske skute (rikote)
  • 25 g drobno naribanega parmezana
  • 3 na soncu posušeni paradižniki v olju
  • drobno naribana lupinica ½ limone
  • 8 listov bazilike
  • prgišče peteršiljevih lističev
  • ½ žličke sladke mlete paprike

Postopek

1

Jajčevec in bučko po dolgem narežemo na 2 do 3 mm tanke rezine – dobiti bi morali po 8 rezin vsakega. Pečene paprike očistimo semen, jih popivnamo, da jih osušimo, in narežemo na četrtine. Strt česen zmešamo z oljčnim oljem ter malo soli in popra.

2

Na srednjem ognju segrejemo rebrasto ponev. Rezine bučke in jajčevca premažemo s česnovim oljem in jih pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, da so popolnoma mehke in rahlo ožgane (to bomo morali narediti v več porcijah). Lahko jih spečemo tudi na žaru. Pečene preložimo na krožnik in pustimo, da se ohladijo. Zelenjavo lahko spečemo že dan prej in pokrito shranimo v hladilniku, pred postrežbo pa jo ogrejemo na sobno temperaturo.

3

Zmešamo skuto, parmezan, drobno narezan posušen paradižnik, limonovo lupinico, sol in poper. Rezine jajčevca položimo na veliko desko in vsako obložimo z rezino bučke, kosom paprike in listom bazilike. Na vrh položimo žlico skutne mešanice, zvijemo v zvitke in jih spnemo z zobotrebci.

4

Zvitke zložimo na krožnik, posujemo z grobo sesekljanim peteršiljem in mleto papriko ter ponudimo.

Nasvet

Poskrbimo, da so bučke in jajčevci dobro pečeni in lepo ožgani – premalo pečeni jajčevci res niso okusni.

Priljubljeni recepti

Kruhova juha

Juha iz kruha! Odlična ideja, kako porabiti star trd kruh.

Enostavno

Čokoladni tartufi

Čokoladni tartufi po receptu mojstra Andreja Goljata bodo mimogrede pripravljeni in še hitreje pospravljeni.

30 min
Enostavno

Koromačeva solata z limono in meto

Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.