
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 bučki
- 1 velik jajčevec
- 8 žlic humusa
- sok 1 limone
- 1 majhen strok česna
- 1 žlička sumaka (po želji)
- 2 pesti rukole
- sol
- kruh čabata, ko postrežemo
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 bučki
- 1 velik jajčevec
- 8 žlic humusa
- sok 1 limone
- 1 majhen strok česna
- 1 žlička sumaka (po želji)
- 2 pesti rukole
- sol
- kruh čabata, ko postrežemo
Postopek
Bučke in jajčevec po dolgem narežemo na tanke rezine. Močno segrejemo žar ali rebrasto ponev. Rezine bučk in jajčevca pokapamo z malo oljčnega olja in jih pečemo nekaj minut na vsaki strani, da dobijo ožgane proge.
Humus razmažemo po servirnem krožniku. Zmešamo limonov sok, strt česen in sol, nato zmešamo z zelenjavo in polovico sumaka ter razporedimo po humusu. Na vrh damo rukolo in posujemo s preostalim sumakom. Ponudimo s čabato.