
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 bučki
- 1 velik jajčevec
- 8 žlic humusa
- sok 1 limone
- 1 majhen strok česna
- 1 žlička sumaka (po želji)
- 2 pesti rukole
- sol
- kruh čabata, ko postrežemo

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 bučki
- 1 velik jajčevec
- 8 žlic humusa
- sok 1 limone
- 1 majhen strok česna
- 1 žlička sumaka (po želji)
- 2 pesti rukole
- sol
- kruh čabata, ko postrežemo
Postopek
Bučke in jajčevec po dolgem narežemo na tanke rezine. Močno segrejemo žar ali rebrasto ponev. Rezine bučk in jajčevca pokapamo z malo oljčnega olja in jih pečemo nekaj minut na vsaki strani, da dobijo ožgane proge.
Humus razmažemo po servirnem krožniku. Zmešamo limonov sok, strt česen in sol, nato zmešamo z zelenjavo in polovico sumaka ter razporedimo po humusu. Na vrh damo rukolo in posujemo s preostalim sumakom. Ponudimo s čabato.