
Pečeni jajčevci s sezamovo omako
Na žaru (ali v ponvi) pečeni jajčevci z omako iz jogurta in tahinija so čudovito vsestranska priloga.
Pečeni jajčevci s sezamovo omako
Na žaru (ali v ponvi) pečeni jajčevci z omako iz jogurta in tahinija so čudovito vsestranska priloga.

Sestavine
- 2 velika jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g polnomastnega grškega jogurta
- 3 žlice sezamove paste tahini
- 1 velik strok česna
- sok 1 limone
- pest koriandra, peteršilja in mete
- sol
- poper
- lističi zelišč za okras
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 2 velika jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g polnomastnega grškega jogurta
- 3 žlice sezamove paste tahini
- 1 velik strok česna
- sok 1 limone
- pest koriandra, peteršilja in mete
- sol
- poper
- lističi zelišč za okras
Postopek
Jajčevca razrežemo na 2 cm debele rezine, nato rezine premažemo z oljčnim oljem in solimo. Segrejemo žar ali ploščo za pečenje. Ko je plošča vroča, pečemo rezine 2 do 3 minute na vsaki strani, da se zmehčajo in zlato rjavo zapečejo.
Stremo česen in sesekljamo zelišča. Jogurt zmešamo s sezamovo pasto, česnom, limonovim sokom in zelišči. Začinimo s soljo in poprom. Omako razdelimo po jajčevcih, na koncu pa vse skupaj posujemo še z lističi zelišč.