© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Domač pistacijev namaz: recept, ki bo navdušil brbončice


Uredništvo
30. 8. 2025, 12.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Domač pistacijev namaz je pripravljen v hipu, večino dela pa opravi blender.

pistacija, pistacijeva-krema
Profimedia
Kremast in neverjetno okusen pistacijev namaz z lahkoto pripravite kar sami doma.

Od palačink do krofov in vse do različnih drugih sladic - pistacijev namaz je postal eden najbolj priljubljenih dodatkov. Vendar pa je še vedno precej drag in težko dostopen.

Zato vam ponujamo preprost recept za domač, kremast in neverjetno okusen pistacijev namaz, ki ga z lahkoto pripravite kar sami doma.

Z le nekaj osnovnimi sestavinami in minimalnim trudom boste pripravili popoln dodatek k različnim sladicam - ali pa ga preprosto namažite na kruh in uživajte v okusu. Shranjujte ga v steklenem kozarcu in imejte vedno pri roki ta mali zeleni užitek!

Sestavine za pistacijev namaz:

  • 200 g neslanih, olupljenih pistacij
  • 2 žlici olja (kokosovo, olivno ali navadno rastlinsko)
  • 100 ml polnomastnega mleka
  • 1 žlica medu
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • ščepec soli
  • 100 g bele čokolade
pistacija, pistacijeva-krema
Profimedia
Odličen je kot preliv za sladice, nadev za rogljičke in palačinke ali pa preprosto kot namaz za na kruh.

Priprava pistacijevega namaza:

Neslane pistacije na hitro pokuhajte 1-2 minuti in jih pustite v vroči vodi približno 10 minut, da boste lažje odstranili kožico. Nato jih temeljito olupite in posušite.

V suhi ponvi jih na srednji temperaturi rahlo popražite, da začnejo oddajati prijetno aromo. Pazite, da jih ne zažgete, saj to pokvari okus. Pistacije dajte v blender, dodajte 50 ml mleka in žlico medu ter zmiksajte.

Preostanek mleka in olje dodajte beli čokoladi in počasi stopite na nizki temperaturi. Stopljeno čokolado nato prilijte v blender. Na koncu dodajte še ščepec soli. Vse skupaj dobro zblendajte do gladke kremaste teksture.

Namaz shranite v hladilniku do uporabe.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.