5 receptov z njoki za odlično družinsko kosilo
Tokratna ne tako skrivna sestavina so njoki, idealna izbira za sproščeno kosilo, ko za vikend za mizo sede vsa družina.

Njoki za vsak okus
Prednost njokov je, da jih je skoraj nemogoče ne imeti rad. Nežna tekstura in nevtralen okus omogočajo, da jih mešamo in kombiniramo z vrsto omak in drugih sestavin, ponudimo pa jih lahko kot prilogo ali glavno jed.
Pripravljeni so lahko le v nekaj minutah ali pa si vzamemo čas, zadamo kulinarični podvig in se lotimo priprave njokov in omake od začetka.
Vsak naj poišče svojo najljubšo kombinacijo
Krompirjevi njoki so večna klasika, a pripravimo lahko tudi skutne, bučne, špinačne, kvinojine, kamutove, kolerabne … Popečemo jih lahko v ponvi ali pa gratiniramo v pečici … Njoki so pravzaprav lahko vsakič pripravljeni na čisto nov način.

Njoki s stročjim fižolom in peteršiljevim pestom so pripravljeni, kot bi mignil, hkrati pa porabimo še zadnji stročji fižol z vrta.

Zapečeni njoki s pikantno paradižnikovo omako, ki posnema italijansko klasiko alla putanesca nas pogrejejo na še tako siv in deževen dan.

Drobnjakovi njoki iz pečenega krompirja s smetanovo omako in porom so nekaj posebnega, saj za osnovo uporabimo pečen krompir moknate sorte.

Njoki po rimsko ali gnocchi alla romana so pripravljeni iz zdroba, od klasičnih njokov pa se razlikujejo tako po obliki kot po načinu priprave. Zahtevajo malce več truda, a je rezultat še kako vreden.

Zapečeni njoki z bučkami in maskarponejem so odlična izbira za takrat, ko v hladilniku ostane le še ena bučka.
Ta vikend bodo torej za kosilo njoki – nežni, slastni, za vsak okus.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se