© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

5 receptov z njoki za odlično družinsko kosilo


Barbara Slivnik
29. 8. 2025, 12.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tokratna ne tako skrivna sestavina so njoki, idealna izbira za sproščeno kosilo, ko za vikend za mizo sede vsa družina.

Gnocchi
Dober tek
Njoke lahko pripravimo na tisoč in en način

Njoki za vsak okus

Prednost njokov je, da jih je skoraj nemogoče ne imeti rad. Nežna tekstura in nevtralen okus omogočajo, da jih mešamo in kombiniramo z vrsto omak in drugih sestavin, ponudimo pa jih lahko kot prilogo ali glavno jed.

Pripravljeni so lahko le v nekaj minutah ali pa si vzamemo čas, zadamo kulinarični podvig in se lotimo priprave njokov in omake od začetka.

Vsak naj poišče svojo najljubšo kombinacijo

Krompirjevi njoki so večna klasika, a pripravimo lahko tudi skutne, bučne, špinačne, kvinojine, kamutove, kolerabne … Popečemo jih lahko v ponvi ali pa gratiniramo v pečici … Njoki so pravzaprav lahko vsakič pripravljeni na čisto nov način.

njoki s strocjim
Dober tek
Stročji fižol z njoki - zanimiva kombinacija

Njoki s stročjim fižolom in peteršiljevim pestom so pripravljeni, kot bi mignil, hkrati pa porabimo še zadnji stročji fižol z vrta.

zapeceni-njoki
Dober tek
Popolni njoki za siv deževen dan

Zapečeni njoki s pikantno paradižnikovo omako, ki posnema italijansko klasiko alla putanesca nas pogrejejo na še tako siv in deževen dan.

drobnjakovi njoki
Dober tek
Njoki iz pečenega krompirja za malo drugačno kosilo

Drobnjakovi njoki iz pečenega krompirja s smetanovo omako in porom so nekaj posebnega, saj za osnovo uporabimo pečen krompir moknate sorte.

Preberite še

njoki po rimsko
Dober tek
Njoki po rimsko so pripravljeni iz zdroba in zato še bolj posebni

Njoki po rimsko ali gnocchi alla romana so pripravljeni iz zdroba, od klasičnih njokov pa se razlikujejo tako po obliki kot po načinu priprave. Zahtevajo malce več truda, a je rezultat še kako vreden.

zapeceni-njoki-z-buckami-in-maskarponejem_558x620_acf_cropped
Dober tek
Še ena ideja, kako porabiti bučke

Zapečeni njoki z bučkami in maskarponejem so odlična izbira za takrat, ko v hladilniku ostane le še ena bučka.

Ta vikend bodo torej za kosilo njoki – nežni, slastni, za vsak okus.

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.