Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prehrana

Nove prehranske smernice v vrtcu: Lani več hrane v odpad

Vrtec Ptuj pri uvajanju novih prehranskih smernic ni naletel na večje ovire, čisto brez težav pa seveda tudi ne gre. Čeprav prilagajanje novim okusom zahteva potrpežljivost, otroci že kažejo napredek. »Z doslednostjo in pozitivnim pristopom bomo poskušali dokazati, da lahko zdrava prehrana postane del vrtčevskega vsakdana,« je prepričana ravnateljica Mateja Lobenwein, ki hkrati priznava tudi, da se je lani količina bioloških odpadkov povečala za približno 10 odstotkov.

Estera Korošec
7. 1. 2025, 03.42

»Nisem imela niti časa biti lačna«

Šestinštiridesetletna <strong>Sabina Božičnik</strong> s Senovega je danes zadovoljna, nasmejana ženska, ki kar sije od pozitivne energije in volje do življenja. V začetku leta 2024 je imela več kot 130 kilogramov, kar ji je onemogočalo izvajanje aktivnosti, v katerih je nekoč uživala, denimo smučati, hoditi v hribe, vsakodnevna opravila so postala napor, vse slabše se je počutila. Ko se ji je spomladi zgodil še zdravstveni zaplet, je bila to le kaplja čez rob.

D. Stanković
6. 1. 2025, 15.30

Kakšne težave lajša ingver?

Ingver se dobi v skoraj vseh trgovinah, kjer prodajajo zelenjavo, in še posebej zdaj, ko smo žrtve vseh sort viroz, si ta korenika zasluži nekaj več pozornosti.

Sonja Grizila / Zelena lekarna
6. 1. 2025, 06.00
vestnik · Zdravje

Novoletne zaobljube v številkah: Koliko Slovenci vložimo v zdravje, gibanje in druženje?

Z vstopom v novo leto se marsikdo odloči za spremembe življenjskega sloga. Med priljubljenimi novoletnimi zaobljubami so pogosto bolj zdravo prehranjevanje, več gibanja, skrb za telesno težo in opustitev nezdravih navad. Kako se te obljube odražajo v vsakdanjem življenju Slovencev? Na Statističnem uradu RS (SURS) so zbrali zanimive podatke, ki ponujajo vpogled v naše navade.

Vestnik.si
5. 1. 2025, 15.30

Z rastlinami nad bolezni

Redko pomislimo na to, koliko zdravja se lahko skriva v preprostih rastlinicah, ki jih običajno označimo za plevel, v najboljšem primeru pa napredujejo na mesto kuhinjskih začimb.

K.M.
4. 1. 2025, 15.00

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.