© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 57

piscancja-jetra-s-pirejem-z-gorc-1_1115x560_acf_cropped.jpg

Jetrca za vsak okus

Kdor jih ima rad, se jim ne more odreči, kdor jih ne mara, jih ne more videti. Včasih so bila pogosto na jedilniku, danes veljajo za specialiteto. Ker so odličen vir železa, obenem pa zelo okusna in razen telečjih večinoma tudi poceni, kar kličejo, da jih spet pripravimo.

Eva Lunc
25. 1. 2024
bozhin-karaivanov-HjC0731eV5U-un-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Zamrznjeno sadje in zelenjava sta »kul«

Navdušeni domači kuharji so se nekoč v trgovinah na široko izogibali predalom, kjer kraljujejo zamrznjeno sadje in zelenjava, saj so menili, da gre za hrano, ki je manj kakovostna in manj hranljiva kot sveža. Pa ni več tako – sadje in zelenjava iz zamrzovalnika spet postajata priljubljena.

Eva Lunc
23. 1. 2024
bruna-branco-t8hTmte4O_g-unsplas-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

7 trikov za najboljšo sirovo omako

Ene najbolj priljubljenih omak za testenine so sirove omake. So preproste, hitro narejene in polne okusa, z uporabo različnih sirov pa so tudi zelo raznolike. Pomembno je, da sirna omaka ne zavre, ampak jo segrejemo le toliko, da se sir lepo stopi.

Revija Dober tek
19. 1. 2024
moji-struklji-slovenije_1115x560_acf_cropped.png

Kakšni so pravi štruklji?

Štruklji so tradicionalna, stara slovenska jed in prava kulinarična znamenitost. Prvi recept so zapisali že leta 1589 na nadvojvodskem dvoru v Gradcu, čeprav so jih verjetno poznali že več stoletij prej. Nekoč so veljali za meščansko in praznično jed, pripravljali pa so jih v vseh slovenskih pokrajinah in v vsaki pokrajini, celo v vsaki vasi so jih delali (in jih še) malo po svoje.

Katja Jenčič
16. 1. 2024

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.