Kulinarika / stran 56
Čas je za mastno in sladko sladico, ki kliče pomlad
Bliža se pustni čas, ki bo iz naših krajev pregnal zimo in prinesel pomlad. V tem času ne moremo mimo krofov in drugega ocvrtega peciva. Kaj veste o krofih?
Ena prvih solatnic je odlična izbira, ko želimo razstrupiti telo
Ali tudi vi že uživate v spomladanskih okusih motovilca? Najboljši je tisti z domačega vrta, sveže nabran, izjemno okusen. Zdaj je čas za poletno setev.
Pustni krofi, ki se topijo v ustih
Res dobrih in lepih krofov v resnici sploh ni tako težko narediti, pravijo izkušene gospodinje. Potrebujete le dober recept.
Sobotni recept: Bučkini špageti
Nadomestite navadne špagete s takimi iz zelenjave.
To je recept za jogurtovo torto Prevčeve Julije
Julija Prevc je razkrila krasen recept za jogurtovo torto, ki jo zagotovo velja pripraviti.
Popolno testo za pico, ki vedno uspe
Če še niste našli recepta, s katerim bi pripravili odlično testo za pico, potem si shranite to objavo. Verjamemo, da boste nad rezultatom navdušeni.
Na mizi domače in sezonsko
Pust je pred vrati, krofi pa že na tekočem traku
Datuma pustne sobote in torka sta vsako leto odvisna od datuma velike noči. Pust namreč nastopi 47 dni pred tem največjim krščanskim praznikom. Pustna sobota bo letos na sporedu 1. marca, pustni torek pa tri dni pozneje, torej 4. marca.
Urškina torta
Preprosti recepti za okusno nedeljsko kosilo
Zopet smo pripravili nekaj idej za slastno nedeljsko kosilo. Pripravite se na pripravo jedi, da boste čez vikend lahko uživali tudi v lepem vremenu.
Različice krofov, ki jih obožujejo drugod po svetu
Poljaki imajo pączke, italijanski krofi se imenujejo bomboloni, Španci pa vam bodo namesto krofov postregli churrose.
Fantastičen recept: pečen sladki krompir malo drugače
Vam je meso presedlo in si želite drugačnih jedi na krožniku? Pečen sladki krompir s čičeriko in tahinijevo polivko vam bo odprl nova obzorja. Izvolite ...
Male Pavlove z mangom in pasijonko
Zračna in nežna podlaga iz pečenih beljakov se v ustih topi kot sneg. In potem pride zraven še sladko-kisel pozdrav manga in pasijonke ter zaokroži okus sladice do čiste popolnosti. Tekst: L.J. foto: PROFIMEDIA
Krofini, nova zvezda med slaščicami
Ker so preprosti, okusni in jih lahko pripravimo na veliko načinov, se njihov zmagoslavni pohod po vsem svetu nadaljuje.
Vse, kar morate vedeti o letošnjem pustu
Gospodinje že pečejo krofe in flancate, a po pustu v resnici še ne diši …
Kolumna: Vaba za jezo
Absurdni FoodTok posnetki so kot kulinarični ekvivalent »klikbajta« – privlačijo nas z ekstremnimi, šokantnimi vsebinami, ki jih ne moremo ignorirati. Čeprav nas razjezijo, jih še naprej gledamo, delimo in komentiramo.
Ali gnetete testo s prstani na rokah?
Med gospodinjami na spletu se odvija debata, da je nošenje prstanov med ročnim gnetenjem testa sila neokusno. Kakšna so higienska priporočila in kaj o tem menite vi?