Kulinarika / stran 42
Bralka sprašuje: "Kako se znebimo grenčine v jajčevcih?"
"Jajčevci niso prav velikokrat na našem jedilniku, ker so pogosto grenki. Kako se lahko pred kuhanjem znebim grenkosti v njih?"
Domač metin sirup - popoln dodatek osvežilnih poletnih koktajlov
Imate doma veliko sveže mete? Pripravite si zalogo domačega metinega sirupa, ki ga lahko zmešate z navadno oziroma mineralno vodo ali pa jo uporabite kot dodatek koktajlom in drugim osvežilnim napitkom.
Božanski cheesecake brez peke
Sirova torta (cheesecake) je popolna sladica za prihajajoče vroče dni! Brez pečice, brez zapletenih postopkov in z veliko okusa. Preizkusite naše tri najboljše recepte ta hip!
Odlična sadna poslastica za vroče dni
Imate doma prezrele banane? Izkoristite njihovo sladkobo in pripravite okusen bananin sladoled na hitro, ki je kot nalašč za osvežitev v vročih poletnih dneh!
Kako rešiti preveč začinjeno jed? Imamo rešitev
Bralec se je obrnil na nas z večno aktualnim vprašanjem: Kaj storiti, ko se nam pri kuhanju v jed usuje preveč soli, popra ali kakšne druge začimbe? Poglejmo!
Domače in preprosto: šmorn z bezgovimi cvetovi
Izkoristite sezono bezga in pripravite preproste sladice, ki navdušijo z nežno aromo in domačnostjo. Hitri recepti z bezgovimi cvetovi v teh dneh pridejo prav: šmorn, piškoti, čežana in panakota.
Priljubljeni recepti za kosilo iz enega lonca – manj pomivanja, več uživanja
Bi radi pripravili okusno kosilo in pri tem ne umazali gore posode? Pripravite ga v enem loncu - enostavno, okusno in brez odvečnega pospravljanja!
Priljubljena sestavina, ki se odlično poda v slane in sladke jedi
Če v vaši kuhinji še nimate kozarčka medu z zaščiteno geografsko označbo, je čas, da to spremenite. Med namreč ni le eno najstarejših in najbolj okusnih sladil, je zlata tekočina, ki zna iz vsake jedi izvabiti nekaj posebnega.
Paradižniki, ki jih Slovenci obožujemo. Poznate vse?
Paradižnik poznamo v različnih oblikah, velikostih, barvah in okusih. Vsaka sorta ima svoje posebnosti, zato ni vseeno, katerega uporabite za pripravo posameznih jedi.
3 klasične indijske vegetarijanske jedi, ki jih lahko pripravite doma
Indija ima eno največjih vegetarijanskih populacij na svetu, kar se seveda izraža v bogati kulinarični tradiciji.
Glasovanje za naj picerijo Slovenije končano
Kmalu boste izvedeli, katere med najboljšimi picerijami v Sloveniji so prejele največ glasov.
Kako pripraviti vrhunski steak na žaru?
Za prave ljubitelje mesa ni piknika brez hrustljavega steaka na žaru s sočno in mehko sredico. Najboljši je sveže pečen, postrežen na lesenem krožniku ali deski, z nožem, ki gladko reže skozi sočno meso. Kako ga pripraviti?
Dominik Kozarič razkriva recept za jed, po kateri se cedijo sline
Dominik Kozarič je velik gurman. »Obožujem dobro hrano. Jem vse, najraje pa imam rahlo zapečen goveji stejk, piščanca, ribe. Kuhati sem se naučil sam in lahko rečem, da to kar obvladam,« pove glasbenik.
Zlati napotki za bolj zdravilen in okusen bezgov sirup
Sirup iz bezgovih cvetov je eden najbolj priljubljenih in prijetnih za pitje izmed vseh zeliščnih sirupov. Ni le okusen, temveč tudi zdrav, česar za večino industrijskih pijač ne moremo trditi. Pa še poceni je.
Bralka sprašuje: Na kaj paziti pri nakupu jagod
Se vam je že kdaj zgodilo, da ste v trgovini kupili zavojček na videz popolnih jagod, doma pa ugotovili, da so med njimi tudi gnile? Kako zmanjšati tveganje za tak scenarij?
Lahko pri kuhanju žafran zamenjamo za žafraniko?
V receptu piše, da je treba jedi dodati žafran. Lahko namesto tega uporabim žafraniko?
Sobotni recept: Retro rezine
Ta teden vam ponujamo recept za nekaj sladkega.
Kako pripraviti tradicionalne polnjene paprike
Ko v našo pokrajino vstopi poletje, je v kuhinji čas za polnjene, oziroma 'filane', paprike – domačo jed, ki nas vedno znova spomni na družinska kosila in vonj po babičini kuhinji.
Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.
Super recepti za pozen sobotni zajtrk (brunch)
Se vam kdaj zgodi, da ob koncu tedna nekoliko dlje poležite v postelji in ste nato v zadregi, ker bi radi nekaj pojedli, a je že prepozno za zajtrk in prekmalu za kosilo? Potem si privoščite brunch!