
Kulinarika / stran 42

BBQ – ga resnično poznamo in razumemo?
Ste se kdaj spraševali, kaj pomeni »low and slow«, kaj je BBQ in kaj to ni, od kod sploh kratica BBQ?

Božična gostija od A do Ž
Priprava praznične gostije za več oseb je lahko čudovit način za praznovanje, vendar zahteva nekaj načrtovanja, da bo dogodek resnično nepozaben.

Vrnimo se k bistvu praznikov
Praznični čas je obdobje, ko sijaj lučk in daril pogosto zasenči tisto, kar je zares pomembno – bližino in toplino v medsebojnih odnosih.

Raznolikost prazničnih tradicij: pokukali smo v 6 držav
Raziskali smo nekaj najzanimivejših božičnih običajev in tradicij z različnih delov sveta.

Kulinarični paket Dober tek
Odkrijte popolno darilo za ljubitelje kuhanja – kulinarični naročniški paket revije Dober tek z izbranimi kuharskimi publikacijami in ekskluzivnim darilom: 3-mesečnim dostopom do spletne kuharske šole Bineta Volčiča.

Teden slovenske hrane
Tretji petek v novembru že nekaj let velja za dan slovenske hrane, ob katerem otrokom v šolah in vrtcih postrežejo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Letos bomo prvič namesto dneva praznovali kar teden slovenske hrane, posvečen promociji slovenskih živil in tradicionalnih jedi.

Mežerli je vpisan na seznam nesnovne kulturne dediščine
Jed iz zmlete drobovine, kruha, jajc, čebule in začimb so nekoč ponujale tako rekoč vse domače gostilne.

Kakšna je slovenska začimbna mešanica?
Blagovna znamka Maestro je svojo 70. obletnico pospremila z novo mešanico začimb, ki jo sestavljajo šetraj, peteršilj, majaron, luštrek, timijan in pehtran.

Dvojčki, v ljubezni vam bodo cvetele rože
Sonce je v škorpijonu, Luna je v kozorogu.

Kako shranjevati pistacije
Pistacije so v zadnjem času postale pravi hit. Majhne zelene oreščke uporabljamo za pripravo najrazličnejših sladkih in slanih jedi.

Martinovo: tradicionalni recepti in ideje za martinovo pojedino
Martinovo, ki ga praznujemo 11. novembra, je vesel praznik, ko se mošt spremeni v vino, na mizi pa se tradicionalno znajdejo perutnina, mlinci, rdeče zelje in druge dobrote.

Letošnji november je dodobra zaznamovan s premiki na nebu
November se je začel idealno z mlajem v škorpijonu že prvi dan, 1. novembra, kar vas je sprostilo v globino, zato lažje opuščate stara čustva, žalost in vse, kar se je nabiralo v vas.

Ovne čaka trdo delo, a saj bo šlo
Sonce je v škorpijonu, Luna je v strelcu, ob 16.17 preide v kozoroga. Več pa spodaj.

Začutite svoje prednosti in stopite iz cone udobja
Če se boste v teh dneh v jasnih nočeh ozrli v nočno nebo, si vzemite čas in začutite prostranost vesolja. Vsak izmed nas ima v sebi delček tega in astrološka karta mu je v pomoč in oporo.

Levi pričakujte manjšo ljubezensko dramo, ki vas lahko malce vznemiri
Sonce je v škorpijonu, Luna je v strelcu.

Delujte tako, da boste pomirjeni s sabo, s svojim srcem in vestjo
V ponedeljek zjutraj vstopi Mars v znamenje leva in vas aktivira v vseh pogledih, ki so pomembni za vaše življenje.

Biki, ne poskušajte z glavo skozi zid, strelci pazite
Sonce je v škorpijonu, Luna je v škorpijonu.

Kozorogi bodo iskreni in neposredni, biki pa v ljubezni dobili navdih
Sonce je v škorpijonu, Luna je v tehtnici.

Žito v novembru ozavešča z društvom OnkoMan
Žito se s svojimi vrhunskimi kruhi, po uspešnih družbeno odgovornih projektih kot so Roza oktober kruh, projekt Ljudje odprtih rok; Dobre roke mesijo dober kruh, Glasbenik sem, po donatorstvu v okviru projekta Drobtinica, v mesecu novembru ponovno povezuje tudi z društvom OnkoMan.

Hopel popel, legendarna okusna jed na hitro
Hitri obrok iz časov, ko hitre prehrane v današnjem smislu sploh še nismo poznali. Ponujali so ga hoteli po vsej Evropi, utrl si je tudi pot čez lužo.