Kulinarika / stran 43
Tri nepozabne sredozemske jedi po receptih Jamieja Oliverja
Bi si želeli navdušili z recepti Jamia Oliverja? Pa poglejmo, kako pripraviti tri preproste sredozemske jedi iz le petih sestavin.
8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.
Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Dišeči in zdravilni recepti z vrtničnimi cvetovi
Vrtnice niso le za v vazo – iz njih pripravimo dišeče napitke, sladice in marmelade.
Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.
Picerija Škufca na Prevaljah: več kot 40 let tradicije
Obiskali smo popolnoma prenovljeno picerijo Škufca, ki so jo poplave leta 2023 dobesedno odplaknile.
Vrtnice niso le za v vazo: poskusite te slastne recepte
Če se vam zdi naslov presenetljiv, je to le dokaz, da živimo v delu sveta, kjer smo pozabili na zdravilnost in kulinarične užitke, ki nam jih ponujajo vrtnice.
Samo Kreft razkriva, kako poceni in zdravo jesti
Kako nahraniti družino za 200 evrov na mesec? Nekdanji tekmovalec MasterChefa Samo Kreft ima preprost, zdrav in učinkovit recept.
To so razlike med vrstami jogurta
Spoznajte različne vrste jogurta – čvrsti, tekoči, grški, labneh ... Uporabite jih v kuhinji in odkrijte nove okuse z jogurtom v glavni vlogi.
Odlične ideje, kako uporabiti med v slanih jedeh
Čeprav se med v receptih običajno uporabi pri pripravi sladkih jedi kot bolj zdrava alternativa kristalnemu sladkorju, se odlično znajde tudi v slanih jedeh, pa naj gre za meso, omake, testenine ali solate.
To sta trenutno najbolj trendi pijači za večerna druženja
Ste se že vrnili s počitnic ali pa jih boste letos zaradi premalo denarja in preveč dela izpustili?
S to sestavino, ki jo imate v shrambi, lahko v receptih zamenjajte beljake
Majoneza brez jajc? Meringa brez beljakov? Skrivnost je akvafaba (aquafaba) – čudežna tekočina iz pločevinke čičerike.
Picerija Parma: prima časovni stroj s hibridnim delovanjem
V Ljubljani smo v neposredni bližini Cankarjevega doma obiskali najbolj legendarno picerijo na naših tleh.
Marmelada iz vrtnic in rožna voda
Vrtnice niso le simbol ljubezni in lepote, temveč imajo pomembno mesto tudi v kulinariki. Kako dišave teh čudovitih rož enostavno prenesti na krožnik?
Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?
Najboljša češnjeva pita: lahka, sočna in hrustljava
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .
To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.
Najboljše ribe so naše ribe
Kupujete ribe? Pomembni so svežina, izvor in sezona – ne nasedajte vedno enaki ponudbi, ki pogosto ni niti lokalna niti divja.
Piščanec na žaru še nikoli ni bil tako sočen
Poleg vratovine, ražnjičev, čevapčičev, stejkov in klobasic, mora vsak pravi žar mojster obvladati tudi peko piščančjega mesa na žaru.
Medene sladice, ki jih bodo gostje pomnili – in prosili za recept
Te preproste in dišeče sladice z medom boste pripravljali večkrat – od zdravih zajtrkov do kremastih sladic in pit.