Kulinarika / stran 16
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Najlepši okus jeseni: francoska jabolčna pita z marelično noto
To je ena najboljših jesenskih pit. Prepletajo se okusi jabolk in marelične marmelade z aromo cimeta. Meni se zdi ravno prav sladka, s kančkom kisline zaradi marelične marmelade. Pri nas izgine v hipu.
Najboljši pad thai bo odslej kar vaš domač
Popolna kombinacija slanega, sladkega, kislega in pikantnega je razlog, da je pad thai postal priljubljen po vsem svetu. Pripravite ga še vi.
Kostanj, kot ga še ne poznate
Ker smo se navadnega pečenega kostanja že najdeli, smo ga tokrat nadgradili - z žajbljem, medom in maslom. Je kdo rekel, da je kostanj dolgočasen?
Italijanska klasika v novi preobleki: popoln čokoladni tiramisu
Kremast, čokoladen in brez jajc – ta tiramisu je preprosto popoln! Italijanska klasika v novi različici, ki jo boste želeli pripraviti znova in znova.
Sobotni recept: Pečena buča s smetano, timijanom in parmezanom
Za vas imamo recept s pravo jesensko sestavino.
Obeležite svetovni dan testenin s temi slastnimi recepti
Življenje je preplet čarovnije in testenin, je dejal italijanski režiser Federico Fellini. Svetovni dan testenin, ki ga praznujemo 25. oktobra, slavi prav to miselnost.
Sočna pica rolada iz vlečenega testa, ki jo boste naravnost oboževali
Preprosta in okusna pica rolada iz vlečenega testa s šunko, sirom in gobami. Hrustljava zunaj, mehka znotraj, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Chef David Vračko: Amaterjem vstop prepovedan
To piše na vhodu restavracije mariborskega chefa Davida Vračka. In ta napis ne straši – le napove, da vstopaš v svet, kjer veljajo drugačna pravila.
Foto: Ko med poveže generacije, v Bodoncih pripravili kulinarični večer
Na svoj račun so prišli ljubitelji jesenskih in sladkih okusov. V Bodoncih so pripravili medeni kulinarični večer.
S temi nasveti bo vaš pražen krompir še boljši kot v domači gostilni
Pražen, tenstan ali restan krompir ima v slovenskih srcih prav posebno mesto, sicer pa še svoje društvo, himno in festival. Prav je, da ga pripravimo, kot se spodobi.
Strašno slastni browniji, ki bodo hit na vsaki 'halloween' zabavi
Če letos za noč čarovnic načrtujete sladko presenečenje, potem so ti browniji z duhci popolna izbira!
Mehki buhteljni z vaniljevo kremo, ki se kar topijo v ustih
Začetek šolskih počitnic bo mrzel in moker – kot nalašč za pripravo omamno dišečih buhteljnov, ob katerih se bo sladkala vsa družina.
Premalo cenjena: sladka in hrustljava nadzemna koleraba
Nadzemni kolerabi bi morali dati priložnost. Sveža nadzemna koleraba je hrustljava, sladka in rahlo pikantna.
Cicchetti: Najokusnejša skrivnost Benetk, ki jo morate poskusiti
Raziskujemo, kje v Benetkah lahko prigriznemo zelo dobro in precej ugodno, še posebej če poiščemo iskrene grižljaje, beneške cicchette – stoje in sede.
Tako pripravite kislo repo, da bo dišala kot pri babici
Kisla repa je nesporna kraljica jedilnikov za hladne dni. Preprosta, a krepčilna se z nežno kislino lepo ujame s krepkimi jedmi, ki dišijo po prihajajoči zimi.
Preženite prehlad z milijonsko juho
V teh dneh nas z vseh strani prepričujejo z raznolikimi sredstvi za boj proti prehladu, a mi že od vrtca prisegamo le na krožnik tople milijonske juhe.
Domače bajadere, ki jih lahko jeste za zajtrk
Kultno sladico smo pripravili malo drugače – rezultat je odličen!