Najboljši slani in sladki recepti s kostanjem
Če ste se do zdaj že naveličali klasičnega pečenega ali kuhanega kostanja, preverite naše predloge, kako kostanj uporabiti v slanih in sladkih jedeh.

Nabiranje kostanja je eno najlepših jesenskih opravil, pri katerem lahko sodeluje vsa družina, še lepše pa je, ko pravkar pečeni kostanji poskakujejo iz roke v roko, da bi se čim prej ohladili. Če ste se pečenega in kuhanega kostanja že do sitega najedli, lahko pride ta mesec na vrsto nadgrajeno kostanjevo kulinarično ustvarjanje!
Kostanj v slanih jedeh
Kostanj je lahko odlična zamenjava za krompir in druge močnate priloge. Dodajamo ga lahko juham in obaram, rižotam in testeninam, s kostanjem lahko nadevamo perutnino, ga pretlačimo v slan kostanjev pire. Za uporabo v slanih jedeh ga lahko skuhamo kar v goveji juhi.
Gobe, kostanj, korenovke in krompirjev pire bomo združili v slastni jesenski zloženki
Narastek iz divjih gob in kostanja
Sezonske dobrote iz ponvice - odlična ideja!
Jesenska ponev s klobaso, rdečim zeljem in kostanjem
Iz enega kilograma surovega kostanja dobimo približno 80 dag olupljenega kostanja.
Okus jeseni smo ulovili v zajčji ragu s kostanjem
Široki rezanci z zajčjim ragujem s kostanjem
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Kostanj v sladkih jedeh
Prav posebno poglavje so sladke jedi s kostanjem. Odličen je vložen v sirupu ali shranjen za zimo v obliki marmelade. Izjemno cenjen je kostanjev pire, ki ga uporabimo v tortah, narastkih, kremah, pudingih, štrukljih, sladoledih in preostalih sladkih dobrotah.
Svetovno znana specialiteta je glazirani kostanj (marrons glacé). Najpreprosteje ga pripravimo tako, da v ponvi rahlo karameliziramo sladkor, dodamo olupljen kuhan kostanj in dobro premešamo; po potrebi dodamo malce vode. Glaziran kostanj marsikje velja za tradicionalno božično sladico.

Prav tako znana je italijanska sladica montebianco, pripravljena iz gore kostanjevega pireja s smetano, ljubitelji kostanja pa se zagotovo ne boste odrekli francoski poslastici bûche aux marrons de Noël – ruladi s kostanjevo kremo.
Kostanj v sirupi s konjakom bo imenitna priloga sladoledu
Kostanj v vaniljevem sirupu s konjakom
Kostanj ne potrebuje veliko družbe – preprost biskvit, smetana in mandljev liker so vse, kar potrebujemo, da rulada zablesti.
Kostanjeva rulada z mandljevim likerjem
Čokoladna torta, ki bi je lahko pojedli za celo goro!
Čokoladna torta Mont Blanc
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se