
Široki rezanci z zajčjim ragujem s kostanjem
Okus jeseni smo ulovili v zajčji ragu s kostanjem
Široki rezanci z zajčjim ragujem s kostanjem
Okus jeseni smo ulovili v zajčji ragu s kostanjem

Sestavine
- 2 žlici repičnega ali oljčnega olja
- 1 zajec, narezan na kose (prosimo mesarja, naj to stori namesto nas)
- 2 žlici moke
- 200 g dimljene slanine v kockah
- 1 čebula
- 1 korenček
- 1 steblo zelene
- 2 stroka česna
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlička brinovih jagod
- 3 lovorovi listi
- 2 rožmarinovi vejici
- 2 dl rdečega vina
- 1 piščančja jušna kocka
- 2 x 400-gramska pločevinka nasekljanega paradižnika
- 200 g kuhanega kostanja
- 400 g širokih rezancev
- 3 žlice mleka
- lupina ½ pomaranče ali 1 klementine
- šopek peteršilja
- sol
- poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 žlici repičnega ali oljčnega olja
- 1 zajec, narezan na kose (prosimo mesarja, naj to stori namesto nas)
- 2 žlici moke
- 200 g dimljene slanine v kockah
- 1 čebula
- 1 korenček
- 1 steblo zelene
- 2 stroka česna
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlička brinovih jagod
- 3 lovorovi listi
- 2 rožmarinovi vejici
- 2 dl rdečega vina
- 1 piščančja jušna kocka
- 2 x 400-gramska pločevinka nasekljanega paradižnika
- 200 g kuhanega kostanja
- 400 g širokih rezancev
- 3 žlice mleka
- lupina ½ pomaranče ali 1 klementine
- šopek peteršilja
- sol
- poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
V veliki, široki težki kozici s pokrovko segrejemo eno žlico olja. Kose zajca začinimo in pomokamo. Položimo jih na vroče olje in z vseh strani popečemo – mogoče bomo morali to opraviti v več izmenah. Ko je meso enakomerno temno zlato rjavo zapečeno, ga preložimo na krožnik. V ponev dodamo preostalo olje in na njem pražimo slanino 10 minut oziroma tako dolgo, da se zlato in hrustljavo zapeče. Čebulo, korenje in zeleno nasekljamo in dodamo v kozico. Med mešanjem pražimo 10 minut, da se zelenjava zmehča. Pri tem postrgamo, kar se je zapeklo na dno kozice. Dodamo strt česen in pražimo še minuto.
Brinove jagode zdrobimo v možnarju, lovorove liste zmečkamo v roki, da sprostijo aromo, listke rožmarina pa osmukamo in nasekljamo. Vse skupaj s cimetom vmešamo v kozico. Po eni minuti prilijemo še vino in nadrobimo jušno kocko. Kuhamo 5 minut, nato dodamo paradižnik in meso. Zajca položimo v omako, kozico pokrijemo in počasi dušimo 2 uri, vmes enkrat ali dvakrat premešamo.
Zajca vzamemo iz kozice, omako dobro premešamo in ponovno pokrijemo. Omako še naprej počasi kuhamo, medtem pa z vilicami natrgamo meso od kosti. Kosti zavržemo, meso pa vrnemo v kozico. Dodamo tudi polovico grobo nasekljanega kostanja. Nepokrito kuhamo še 30 minut, da dobimo gosto in bogato omako, nato primešamo še preostali nasekljan kostanj. Omako lahko zdaj ohladimo in čez noč shranimo v hladilnik ali pa jo za največ 2 meseca zamrznemo.
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. V omako vmešamo mleko, pomarančno lupino in nasekljan peteršilj. Če je hladna, jo pogrejemo. Ko so testenine kuhane, jih dodamo v omako in vse skupaj kuhamo še minuto. Po želji jed posujemo s parmezanom.