© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanjeva torta z marmelado

Kostanjeva torta z marmelado

Čas priprave 1 h 30 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kostanjeva-torta-A_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 4 jajca
  • 100 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 120 g gladke moke
  • 40 g biskvitnih drobtin
  • ½ žličke pecilnega praška
  • nastrgana lupinica ½ neškropljene limone

krema

  • 100 g kostanjevega pireja
  • 5 dl sladke smetane
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 6 listov želatine
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 kozarček ruma
  • 100 g marelične marmelade
  • maslo in moka za model
  • neolupljeni, celi in zmleti mandlji za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 4 jajca
  • 100 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 120 g gladke moke
  • 40 g biskvitnih drobtin
  • ½ žličke pecilnega praška
  • nastrgana lupinica ½ neškropljene limone

krema

  • 100 g kostanjevega pireja
  • 5 dl sladke smetane
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 6 listov želatine
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 kozarček ruma
  • 100 g marelične marmelade
  • maslo in moka za model
  • neolupljeni, celi in zmleti mandlji za okras

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Mlačno maslo penasto zmešamo s polovično količino presejanega sladkorja v prahu. Dodamo kostanjev pire in ponovno penasto zmešamo. Rumenjake ločimo od beljakov. V kostanjevo zmes postopoma dodajamo rumenjake in še enkrat penasto zmešamo. Beljake stepemo s preostalim sladkorjem v trd sneg in previdno vmešamo v maso. Na koncu vmešamo še s pecilnim praškom presejano moko, biskvitne drobtine in nastrgano limonovo lupino.

Kostanjeva torta 1
2

Maso napolnimo v pomaščen in pomokan tortni model ter pečemo v prej ogreti pečici približno 40 minut (naredimo preizkus z zobotrebcem). Pustimo, da se biskvit v modlu ohladi. Čez dve uri ga vzamemo iz modla in dvakrat prečno prerežemo.

3

Tortne oblate premažemo z vročo marelično marmelado. Želatino namočimo v hladno vodo. Sladko smetano čvrsto stepemo s presejanim sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem. Želatino odcedimo, raztopimo v segretem rumu in z malo sladke smetane vmešamo v kostanjev pire, nato pa previdno vmešamo v preostalo smetano.

4

Dve tretjini kreme namažemo na tortne oblate in jih sestavimo. Malo kreme napolnimo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom. S preostalo kremo gladko premažemo površino in obod torte ter potresemo z zmletimi mandlji. Na površino torte nabrizgamo rozete in okrasimo z mandljevimi jedrci. Torto postavimo za dve uri v hladilnik. Dobro ohlajeno kostanjevo torto razrežemo z nožem, ki smo ga potopili v vročo vodo.

Kostanjeva torta 2

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.