
Kaj boste skuhali danes?
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 1 čebula
- 350 g riža za rižote
- 2 dl belega vina
- 250 g kuhanega kostanja
- 1,2 litra vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 žlička sesekljanih lističev timijana
- 150 g masla
- 150 g gorgonzole
- 100 g sveže naribanega parmezana

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Odlična jed s krompirjem in sirom, ki jo lahko poskusite čez mejo
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 1 čebula
- 350 g riža za rižote
- 2 dl belega vina
- 250 g kuhanega kostanja
- 1,2 litra vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 žlička sesekljanih lističev timijana
- 150 g masla
- 150 g gorgonzole
- 100 g sveže naribanega parmezana
Postopek
V veliki kozici segrejemo olje in maslo. Ko se maslo stopi, dodamo drobno sesekljano čebulo in jo pražimo 5 minut, nato vsujemo riž in med mešanjem pražimo še nekaj minut, da postekleni. Nato prilijemo tekočino in mešamo, dokler ne povre.
Kostanj nadrobimo na koščke in ga dodamo k rižu, nato pa po zajemalkah dodajamo vročo jušno osnovo in mešamo. Vsakič, ko jo dodamo, počakamo, da jo riž vpije, preden dodamo naslednjo, in ponavljamo, dokler riž ni kuhan, trajalo bo približno 15 do 20 minut. Pet minut pred koncem koncem kuhanja vmešamo še timijan.
Rižoto odstavimo in vmešamo na kocke narezano maslo in gorgonzolo, posujemo s parmezanom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s šunko, grahom in krompirjem
Juha iz kreše s cmočki
Kruhova solata fatuš s kvinojo in sirom za žar
Libanonska solata, popolna za vroče dni