Kaj boste skuhali danes?
Kostanj v vaniljevem sirupu s konjakom
Kostanj v sirupi s konjakom bo imenitna priloga sladoledu
Kostanj v vaniljevem sirupu s konjakom
Kostanj v sirupi s konjakom bo imenitna priloga sladoledu
Sestavine
- naribana lupinica 1 neškropljene pomaranče
- naribana lupinica 1 neškropljene limone
- 500 g sladkorja
- 1 razprt vaniljev strok
- 2 palčki cimetove skorjice
- 1 dl konjaka
- 1 kg kuhanega olupljenega kostanja
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- naribana lupinica 1 neškropljene pomaranče
- naribana lupinica 1 neškropljene limone
- 500 g sladkorja
- 1 razprt vaniljev strok
- 2 palčki cimetove skorjice
- 1 dl konjaka
- 1 kg kuhanega olupljenega kostanja
Postopek
V veliko kozico damo 4 dl vode, sladkor, pomarančno in limonovo lupinico, vaniljev strok in cimetovi palčki, zavremo, zmanjšamo temperaturo in nežno kuhljamo 20 minut. Ohladimo in v ohlajen sirup dodamo konjak.
Kostanj damo v sterilizirane kozarce in zalijemo s toliko sirupa, da je pokrit. Kozarce zapremo in postavimo v hladen suh prostor. Po enemu tednu kostanj že lahko uporabimo, hranimo pa ga lahko do 6 mesecev.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ocvrte panirane sardele
Marmelada iz rabarbare in jagod
Sladke jagode in kiselkasta rabarbara se odlično ujamejo v osvežilni poletni marmeladi. Če jo naredite z želirnim sladkorjem Wiener Zucker, je uspeh zagotovljen.