© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanj v vaniljevem sirupu s konjakom

Kostanj v sirupi s konjakom bo imenitna priloga sladoledu

Kostanj v vaniljevem sirupu s konjakom

Kostanj v sirupi s konjakom bo imenitna priloga sladoledu

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 kg vloženega kostanja
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kostanj-v-vaniljinem-sirupu-s-konjakom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • naribana lupinica 1 neškropljene pomaranče
  • naribana lupinica 1 neškropljene limone
  • 500 g sladkorja
  • 1 razprt vaniljev strok
  • 2 palčki cimetove skorjice
  • 1 dl konjaka
  • 1 kg kuhanega olupljenega kostanja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • naribana lupinica 1 neškropljene pomaranče
  • naribana lupinica 1 neškropljene limone
  • 500 g sladkorja
  • 1 razprt vaniljev strok
  • 2 palčki cimetove skorjice
  • 1 dl konjaka
  • 1 kg kuhanega olupljenega kostanja

Postopek

1

V veliko kozico damo 4 dl vode, sladkor, pomarančno in limonovo lupinico, vaniljev strok in cimetovi palčki, zavremo, zmanjšamo temperaturo in nežno kuhljamo 20 minut. Ohladimo in v ohlajen sirup dodamo konjak.

2

Kostanj damo v sterilizirane kozarce in zalijemo s toliko sirupa, da je pokrit. Kozarce zapremo in postavimo v hladen suh prostor. Po enemu tednu kostanj že lahko uporabimo, hranimo pa ga lahko do 6 mesecev.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.