
Kaj boste skuhali danes?
Jesenska ponev s klobaso, rdečim zeljem in kostanjem
Sezonske dobrote iz ponvice - odlična ideja!
Jesenska ponev s klobaso, rdečim zeljem in kostanjem
Sezonske dobrote iz ponvice - odlična ideja!

Sestavine
- 4 sveže klobase (pečenice)
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g rdečega zelja
- 4 veliki žajbljevi listi
- 2 stroka česna
- 1 žlička koromačevih semen
- 3 dl rdečega vina
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlica tekočega medu
- 25 g rozin
- 100 g olupljenega kuhanega kostanja
- sol in poper
- krompirjev pire ali polenta za prilogo
- majhen šopek peteršilja za posip

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.

Ko zadiši po domu: recept za slasten rižev narastek
Rižev narastek je nežna sladica, ki že od nekdaj povezuje generacije ter ostaja simbol tople domače kuhinje.

Nove ideje s kodrolistnim in toskanskim (listnatim) ohrovtom
Kodrolistni in toskanski ohrovt sta prava vitaminska bomba, polna vlaknin in antioksidantov. Te okusne jedi bodo postale stalnica vaših jesenskih in zimskih jedilnikov.
Sestavine
- 4 sveže klobase (pečenice)
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g rdečega zelja
- 4 veliki žajbljevi listi
- 2 stroka česna
- 1 žlička koromačevih semen
- 3 dl rdečega vina
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlica tekočega medu
- 25 g rozin
- 100 g olupljenega kuhanega kostanja
- sol in poper
- krompirjev pire ali polenta za prilogo
- majhen šopek peteršilja za posip
Postopek
Klobasno meso iztisnemo iz ovoja in ga nadrobimo na koščke. Rdeče zelje narežemo na debelejše trakove, žajbelj drobno narežemo, česen narežemo na rezinice.
V ponvi ali plitvi kozici z debelim dnom na srednji temperaturi segrejemo olje in na njem pražimo klobasno meso, da se rjavo in hrustljavo zapeče. Dodamo zelje, žajbelj, česen in koromačeva semena ter med mešanjem pražimo še nekaj minut.
Prilijemo rdeče vino in zavremo, medtem mešamo in z dna postrgamo zapečene koščke. Pustimo, da tekočina malo povre. Dodamo jušno osnovo, balzamični kis, med in rozine ter nežno kuhamo 15 minut, da se zelje zmehča, tekočina pa povre. Primešamo na koščke nadrobljen kostanj, nato pokusimo ter po potrebi solimo in popramo.
Jed naložimo na krompirjev pire ali polento, posujemo z drobno sesekljanim peteršiljem in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rumove kroglice
Neverjetno preproste in absolutno odlične - rumove kroglice bodo očarale vse odrasle sladkosnede.
Jurčkove čokoladne kroglice z bučno kremo in jurčkovim čipsom
Presenetljiva kombinacija čokolade in jurčkov vas bo gotovo navdušila