Za dušo: 5 slastnih čokoladnih slaščic 'na žlico'
Shladilo se je in pooblačilo, za nas je to dovolj dober razlog, da si privoščimo razkošno čokoladno sladico, ki se je bomo lotili kar z žlico.

Te dni nas bo v kuhinji grela ljubezen do vsega čokoladnega, no, pa tudi štedilnik in pečica. Razvajali se bomo z nežno kremo, elegantnim ganašem, sočnim narastkom, fondantom s čudovito gomazečo sredico in drugimi poslasticami v vseh odtenkih rjave.
Ker si razvajanje zaslužimo
Pregreha? Ne, v to ne verjamemo. Edino prav se nam zdi, da si od časa do časa privoščimo res dober čokoladen posladek, v katerem uživamo brez slabe vesti. Pa ne le mi, žlico čokoladne sreče bomo privoščili tudi našim najdražjim. To so naše najljubše čokoladne sladice 'na žlico':
Čokoladna krema z jogurtom
Svilnato mehka čokoladna krema, oplemenitena z osvežujočim jogurtom, je tako lahkotna, da bi jo lahko postregli že za zajtrk. Hmm, zakaj pa je ne bi postregli že za zajtrk?
Odlična lažja različica čokoladnega moussa, ki z domiselno postrežbo sladokusce prepriča že na prvi pogled
Čokoladna krema z jogurtom
Sočen jaffa narastek
Klasična kombinacija čokolade in pomaranče se združi v puhastem narastku s sočno sredico, ki osvoji že ob prvem grižljaju. Obvezna oprema: velika žlica.

Čokoladno-orehovi fondanti
Fondant z mehko sredico (lava cake) združuje svilnato čokolado z jesensko aromo orehov. Popoln in hitro pripravljen posladek za vse, ki obožujejo (čokoladna) presenečenja.
Čokoladna juhica
Namesto popoldanske kave si bomo privoščili to sladko čokoladno čarovnijo, ki pogreje srce in dušo. Močna kava in sladkor bosta gotovo naredila svoje, za pogumne pa predlagamo še dodatek vinjaka.
Čokoladna juhica s pridihom kave in vinjaka bo popolna izbira za sivo popoldne
Čokoladna juhica

Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki
Elegantna slaščica za posebne priložnosti, v kateri se sladka čokolada preplete s solnim cvetom in nežno grenkobo oljčnega olja. Ker … kdaj ste nazadnje poskusili kaj tako novega?
Naj čas za trenutek obstane in se zavrti okoli žlice, ki zajema toplo, mehko, polno čokoladno sladico. Le predajte se užitku, tudi mi se bomo.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se