Slastnih 7: naši najljubši recepti z mletim mesom
Sedaj, ko so se čevapčiči in burgerji pomaknili na stran, je čas, da na naših omizjih zasijejo dobrote iz mletega mesa, ki v hladnih dneh prinašajo toplino in ugodje.

Mleto meso je izjemno praktična sestavina, saj omogoča pripravo cele vrste jedi, od tradicionalnih pa do bolj eksotičnih. Uporabimo lahko posamezno vrsto mesa ali pa izberemo mešanico, veliko jedi pa je mogoče tudi pripraviti vnaprej, zamrzniti in shraniti za dni, ko ne utegnemo kuhati.

Tokrat smo pripravili nabor naših najljubših receptov – katero jed z mletim mesom pa bi vi uvrstili med svoje favorite?
Mesna štruca s slanino
Čez klasiko ga ni, a tokrat smo mesno štruco še nadgradili z ovojem iz slanine, ki poskrbi za dodatno hrustljavost. Ljubitelji krepkih mesnih jedi bodo komaj čakali, da zarežejo vanjo.
Ni ga čez klasiko, a ta mesna štruca ima prav poseben pridih.
Mesna štruca s slanino

Mesne kroglice s krompirjevim pirejem s pestom
Mesne kroglice vseh velikosti navdušujejo staro in mlado. Tradicionalne čufte smo tokrat pripravili v nekoliko bolj elegantni preobleki, za prilogo pa izbrali krompirjev pire s pestom.
Čili z govedino, črnim fižolom ter avokadova solata
Bogata in aromatična tekstura čilija z mleto govedino zagotavlja užitek. Lahko si privoščimo samega ali pa ga pospremimo z malce svežine, ki jo zagotavljata nežna solata in avokado.
Preprosto in tako zelo okusno! Ob čiliju postrezite prilogo z avokadom in nežnimi listki mlade solate.
Čili z govedino in črnim fižolom ter avokadova solata
Musaka s krompirjem in mletim mesom
Ob tem receptu bi Grki verjetno privzdignili obrvi, a takšna je musaka naše (in vaše) mladosti. Plasti mletega mesa se izmenjujejo s plastmi krompirja, jed pa lepo zaokroži preliv iz razžvrkljanih jajc in sira.
Musaka, kot smo je vajeni od naših babic (ali iz vrtca)
Musaka s krompirjem in mletim mesom

Kaneloni z mesnim nadevom
Lahko bi izbrali lazanjo, pa smo se tokrat raje odločili za kanelone – pa ne tiste klasične, italijanske, ampak takšne bolj 'po naše', pripravljene iz mase za palačinke. Še solato očistimo in kosilce bo nared!

Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Čas je za večer po mehiško! Mleta svinjina in fižol sta idealno polnilo za tortilje. Pogumni jedci se nikar ne držite nazaj pri dodajanju ostre paprike.

Testenine s puranjo bolonjsko omako
Namesto klasične govedine, smo tokrat izbrali nekoliko lahkotnejše puranje meso, zato bomo zamižali na eno oko, si čestitali za 'zdrav' obrok in si nadevali še eno porcijo.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se