© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanjeva rulada z mandljevim likerjem

Kostanj ne potrebuje veliko družbe – preprost biskvit, smetana in mandljev liker so vse, kar potrebujemo, da rulada zablesti.

Kostanjeva rulada z mandljevim likerjem

Kostanj ne potrebuje veliko družbe – preprost biskvit, smetana in mandljev liker so vse, kar potrebujemo, da rulada zablesti.

Čas priprave 1 h + 1 ura hlajenja
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kostanjeva-rulada-z-mandljevim-likerjem-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 3 jajca
  • 140 g sladkorja
  • 250 g nesladkanega kostanjevega pireja (glej nasvet)
  • 2 žlici mandljevega likerja, npr. disaronno
  • 3 dl sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • maslo za pekač
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 140 g sladkorja
  • 250 g nesladkanega kostanjevega pireja (glej nasvet)
  • 2 žlici mandljevega likerja, npr. disaronno
  • 3 dl sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • maslo za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Nizek pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake penasto stepemo skupaj s sladkorjem, da dobimo gosto zmes, nato narahlo vmešamo kostanjev pire.

2

Beljake stepemo v čvrst sneg in ga narahlo vmešamo v kostanjevo mešanico. Maso razprostremo na pripravljeni pekač in jo pečemo 40 minut.

3

Biskvit pustimo, da se 5 minut ohlaja, nato ga pokrijemo z vlažno kuhinjsko krpo in pustimo eno uro. Medtem pripravimo kremo. Smetani dodamo mandljev liker in jo stepemo.

4

Vzamemo velik kos papirja za peko in ga posujemo s sladkorjem v prahu. Rulado zvrnemo na papir za peko, jo premažemo s sladko smetano in previdno, a tesno zvijemo. Začnemo z enim od krajših koncev, pri zvijanju pa si pomagamo s papirjem. Nič hudega, če poči, tudi razpoke imajo svoj čar. Rulado lahko pripravimo nekaj ur vnaprej in jo shranimo v hladilniku.

Nasvet

Kostanjev pire

400 g kostanjev z ostrim nožem zarežemo in jih za 5 minut damo v zelo vročo pečico, da ovojnica poči, tako jih bomo laže olupili. Kostanj olupimo, ga damo v kozico in prilijemo vodo (približno pol litra). Počasi kuhamo, da je kostanj mehak in skoraj vsa tekočina povre. Odstavimo in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Pustimo, da se ohladi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.