© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje
Čas branja 1 min.

3 preprosti recepti s kostanjevim pirejem za jesensko razvajanje


Uredništvo
2. 10. 2025, 07.00
Posodobljeno
08:55
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pripravite odličen kostanjev pire, ki ga boste jedli kar samega. Kar ga ostane pa prihranite za naše tri top sladice s kostanjevim pirejem.

PIta Mont Blanc Tart
Dober tek
Slavna francoska pita Mont Blanc je ena najbolj elegantnih sladic s kostanjevim pirejem

Jesen prinaša obilje kostanja, ki ga lahko spremenimo v kremast in aromatičen pire. Kostanjev pire je vsestranski - lahko je slan kot priloga glavnim jedem ali nadev v raviolih, ali pa sladek, ki ga dodajamo pitam, ruladam, tortam ali ga spremenimo v najbolj jesenski sladoled.

Kako pripravimo kostanjev pire

Kostanjev pire pripravimo tako, da kuhan kostanj pretlačimo skupaj z mlekom ali sladko smetano ter mu dodamo sladkor v prahu, po želji pa tudi malo ruma.

Še boljši je, če kostanj skuhamo v mešanici mleka in vode, za vegansko različico pa lahko namesto mleka uporabimo mandljev napitek. Kostanjev pire lahko tudi zamrznemo.

Izbrali smo tri različno zahtevne recepte s kostanjevim pirejem, ki so nas to sezono najbolj prepričali.

Sladki kostanjevi špageti
urednistvo
Sladki kostanjevi špageti

Sladki kostanjevi špageti

Če kuhan kostanjev pire pretlačimo skozi stiskalnico za krompir, dobimo kostanjeve špagete, ki bodo navdušili predvsem najmlajše - ki že sicer obožujejo špagete vseh vrst.

Preberite še

Kostanjeva sladica s hruškami

Nežen biskvit z marcipanom, krema iz kostanjevega pireja in omaka s hruškovim žganjem se odlično ujamejo v tej porcijski sladici za odrasle. Priprava je preprosta, teh nekaj korakov (ki le na videz delujejo zapleteno) pa se še kako splača narediti.

Pita Mont Blanc 

Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh v francoskih Alpah. Krasna kombinacija krhkega testa, kostanjevega pireja in španskih vetrcev bo vsekakor naredila vtis.

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.