3 preprosti recepti s kostanjevim pirejem za jesensko razvajanje
Pripravite odličen kostanjev pire, ki ga boste jedli kar samega. Kar ga ostane pa prihranite za naše tri top sladice s kostanjevim pirejem.

Jesen prinaša obilje kostanja, ki ga lahko spremenimo v kremast in aromatičen pire. Kostanjev pire je vsestranski - lahko je slan kot priloga glavnim jedem ali nadev v raviolih, ali pa sladek, ki ga dodajamo pitam, ruladam, tortam ali ga spremenimo v najbolj jesenski sladoled.
Kako pripravimo kostanjev pire
Kostanjev pire pripravimo tako, da kuhan kostanj pretlačimo skupaj z mlekom ali sladko smetano ter mu dodamo sladkor v prahu, po želji pa tudi malo ruma.
Še boljši je, če kostanj skuhamo v mešanici mleka in vode, za vegansko različico pa lahko namesto mleka uporabimo mandljev napitek. Kostanjev pire lahko tudi zamrznemo.
Izbrali smo tri različno zahtevne recepte s kostanjevim pirejem, ki so nas to sezono najbolj prepričali.

Sladki kostanjevi špageti
Če kuhan kostanjev pire pretlačimo skozi stiskalnico za krompir, dobimo kostanjeve špagete, ki bodo navdušili predvsem najmlajše - ki že sicer obožujejo špagete vseh vrst.
Kostanjeva sladica s hruškami
Nežen biskvit z marcipanom, krema iz kostanjevega pireja in omaka s hruškovim žganjem se odlično ujamejo v tej porcijski sladici za odrasle. Priprava je preprosta, teh nekaj korakov (ki le na videz delujejo zapleteno) pa se še kako splača narediti.
Pita Mont Blanc
Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh v francoskih Alpah. Krasna kombinacija krhkega testa, kostanjevega pireja in španskih vetrcev bo vsekakor naredila vtis.
Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh
Pita Mont Blanc (s kostanjevo kremo in španskimi vetrci)
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se