
Kostanjeva kremna juha z jurčki
Iz rubrike Otroci kuhamo
Kostanjeva kremna juha z jurčki
Iz rubrike Otroci kuhamo

Tokrat sta kuhala petletna Ajda in osemletni Aljaž, z veliko zavzetostjo pa je sodelovala še štiriletna Ema, ki zase pravi, da ni Ema, ampak Pika Nogavička. Vse nas je zabavala s svojimi domislicami! Ker sta bila recepta za njihovo starost kar zahtevna, je tokrat – malo več, kot smo si sprva zamislili – sodeloval tudi naš kuhar Uroš, kar pozornemu očesu ne bo ušlo. Doma boste jed okrasili povsem po svojem okusu in zagotovo bo najlepša!
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 g olupljenega kuhanega kostanja
- 50 g krompirja
- 3 dl vode
- sol
- poper
- 0,2 dl jurčkovega olja
- sveži jurčki
- oljčno olje

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 g olupljenega kuhanega kostanja
- 50 g krompirja
- 3 dl vode
- sol
- poper
- 0,2 dl jurčkovega olja
- sveži jurčki
- oljčno olje
Postopek
V kozici segrejemo olje, dodamo kostanj in na nizki temperaturi pet minut dušimo, da se zmehča. Večkrat premešamo. Dodamo vodo in krompir, solimo in popramo. Na srednji temperaturi kuhamo, da se krompir skuha.

Juho pretlačimo ali zmiksamo. Dodamo jurčkovo olje in med mešanjem segrevamo na nizki temperaturi, da se juha segreje, vendar ne zavre.

Jurčke narežemo na tanke rezine, jih solimo in pokapljamo z oljčnim oljem.

Jurčke opečemo na oljčnem olju, lahko dodamo še sesekljan česen. Z njimi okrasimo juho.
