© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanjeve čokoladne rezine

Razkošna sladica brez glutena

Kostanjeve čokoladne rezine

Razkošna sladica brez glutena

Čas priprave 30 min + 1 dan za ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI900440_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 100 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 3 žlice mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 2 žlički konjaka
  • olje za model
  • sladkor v prahu za posip
  • smetana, ko postrežemo

obliv

  • 100 g temne čokolade (najmanj 70 % kakava)
  • 25 g masla
  • 1 žlica manj mastne sladke smetane
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 400 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 100 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 3 žlice mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 2 žlički konjaka
  • olje za model
  • sladkor v prahu za posip
  • smetana, ko postrežemo

obliv

  • 100 g temne čokolade (najmanj 70 % kakava)
  • 25 g masla
  • 1 žlica manj mastne sladke smetane

Postopek

1

V multipraktik damo kostanj in sladkor ter zmeljemo v gladko maso. Čokolado narežemo na koščke, jo damo v kozico, dodamo maslo in mleko ter nežno segrevamo, da se raztopi in dobimo gladko omako, v katero vmešamo še vaniljevo aromo in konjak. Čokoladno omako dodamo kostanjevi zmesi v multipraktiku in še enkrat vključimo, da se vse sestavine dobro premešajo.

2

Manjši podolgovat model rahlo premažemo z oljem in obložimo s prozorno kuhinjsko folijo. Vanj vlijemo kostanjevo maso, jo poravnamo, pokrijemo s folijo in damo za 24 ur v hladilnik.

3

Pred postrežbo kostanjevo slaščico zvrnemo iz modla na delovno površino in odstranimo folijo. Pripravimo še obliv tako, da na nizkem ognju raztopimo koščke čokolade skupaj z maslom in smetano. Kostanjevo slaščico z vseh strani prelijemo s pripravljenim oblivom in damo nazaj v hladilnik, da se strdi tudi obliv. Preden slaščico postrežemo, jo posujemo s sladkorjem v prahu, narežemo na rezine. Zraven ponudimo stepeno sladko smetano ali vaniljevo omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.