© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanjeve čokoladne rezine

Razkošna sladica brez glutena

Kostanjeve čokoladne rezine

Razkošna sladica brez glutena

Čas priprave 30 min + 1 dan za ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI900440_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 100 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 3 žlice mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 2 žlički konjaka
  • olje za model
  • sladkor v prahu za posip
  • smetana, ko postrežemo

obliv

  • 100 g temne čokolade (najmanj 70 % kakava)
  • 25 g masla
  • 1 žlica manj mastne sladke smetane
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 100 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 3 žlice mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 2 žlički konjaka
  • olje za model
  • sladkor v prahu za posip
  • smetana, ko postrežemo

obliv

  • 100 g temne čokolade (najmanj 70 % kakava)
  • 25 g masla
  • 1 žlica manj mastne sladke smetane

Postopek

1

V multipraktik damo kostanj in sladkor ter zmeljemo v gladko maso. Čokolado narežemo na koščke, jo damo v kozico, dodamo maslo in mleko ter nežno segrevamo, da se raztopi in dobimo gladko omako, v katero vmešamo še vaniljevo aromo in konjak. Čokoladno omako dodamo kostanjevi zmesi v multipraktiku in še enkrat vključimo, da se vse sestavine dobro premešajo.

2

Manjši podolgovat model rahlo premažemo z oljem in obložimo s prozorno kuhinjsko folijo. Vanj vlijemo kostanjevo maso, jo poravnamo, pokrijemo s folijo in damo za 24 ur v hladilnik.

3

Pred postrežbo kostanjevo slaščico zvrnemo iz modla na delovno površino in odstranimo folijo. Pripravimo še obliv tako, da na nizkem ognju raztopimo koščke čokolade skupaj z maslom in smetano. Kostanjevo slaščico z vseh strani prelijemo s pripravljenim oblivom in damo nazaj v hladilnik, da se strdi tudi obliv. Preden slaščico postrežemo, jo posujemo s sladkorjem v prahu, narežemo na rezine. Zraven ponudimo stepeno sladko smetano ali vaniljevo omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.