
Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom
Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom

Sestavine
- 4 goveje bržole po 180 g
- sol
- poper
- 100 g kostanjevega pireja
- 1 rumenjak
- šopek peteršilja
- malo majarona
- 1 žemlja od prejšnjega dne
- malo mleka
- 1 jajce
- 100 g brusnične marmelade
- 50 g naribanega parmezana
- gladka moka, jajce in drobtine za paniranje
- olje za cvrenje
- rezine limone za okras

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 4 goveje bržole po 180 g
- sol
- poper
- 100 g kostanjevega pireja
- 1 rumenjak
- šopek peteršilja
- malo majarona
- 1 žemlja od prejšnjega dne
- malo mleka
- 1 jajce
- 100 g brusnične marmelade
- 50 g naribanega parmezana
- gladka moka, jajce in drobtine za paniranje
- olje za cvrenje
- rezine limone za okras
Postopek
Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Kostanjev pire gladko zmešamo z rumenjakom, malo majarona in peteršiljem. Žemlje narežemo na majhne kocke in jih pomešamo z mlekom. Zarebrnice z obeh strani tanko potolčemo, solimo in popramo ter premažemo s kostanjevim pirejem (ne čisto do roba). Po pireju porazdelimo žemeljne kocke in brusnično marmelado. Rezine mesa preganemo, robove stisnemo in z noževim hrbtom rahlo potolčemo, da ostanejo mesni žepki pri cvrenju lepo zaprti.

Drobtine pomešamo s sirom. Mesne žepke povaljamo najprej v moki, nato v jajcu in drobtinah. V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in polnjene bržole počasi ocvremo. Nato jih dobro odcedimo na papirnatem prtiču.

Ocvrte bržole okrasimo z rezinami limone in ponudimo z zelenjavnim rižem in poljubno zelenjavo.