© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom

Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ocvrte-brzole-s-kostanjevim-nadevom-A_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 goveje bržole po 180 g
  • sol
  • poper
  • 100 g kostanjevega pireja
  • 1 rumenjak
  • šopek peteršilja
  • malo majarona
  • 1 žemlja od prejšnjega dne
  • malo mleka
  • 1 jajce
  • 100 g brusnične marmelade
  • 50 g naribanega parmezana
  • gladka moka, jajce in drobtine za paniranje
  • olje za cvrenje
  • rezine limone za okras

Sestavine

  • 4 goveje bržole po 180 g
  • sol
  • poper
  • 100 g kostanjevega pireja
  • 1 rumenjak
  • šopek peteršilja
  • malo majarona
  • 1 žemlja od prejšnjega dne
  • malo mleka
  • 1 jajce
  • 100 g brusnične marmelade
  • 50 g naribanega parmezana
  • gladka moka, jajce in drobtine za paniranje
  • olje za cvrenje
  • rezine limone za okras

Postopek

1

Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Kostanjev pire gladko zmešamo z rumenjakom, malo majarona in peteršiljem. Žemlje narežemo na majhne kocke in jih pomešamo z mlekom. Zarebrnice z obeh strani tanko potolčemo, solimo in popramo ter premažemo s kostanjevim pirejem (ne čisto do roba). Po pireju porazdelimo žemeljne kocke in brusnično marmelado. Rezine mesa preganemo, robove stisnemo in z noževim hrbtom rahlo potolčemo, da ostanejo mesni žepki pri cvrenju lepo zaprti.

ocvrte-brzole-s-kostanjevim-nadevom-1_318x220_acf_cropped
2

Drobtine pomešamo s sirom. Mesne žepke povaljamo najprej v moki, nato v jajcu in drobtinah. V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in polnjene bržole počasi ocvremo. Nato jih dobro odcedimo na papirnatem prtiču.

ocvrte-brzole-s-kostanjevim-nadevom-2_318x220_acf_cropped
3

Ocvrte bržole okrasimo z rezinami limone in ponudimo z zelenjavnim rižem in poljubno zelenjavo.

Priljubljeni recepti

Rulada iz rdeče postrvi s čemaževo omako

Ta rulada bo vaše goste sezula!

30 min
Srednje zahtevno

Smash burger

To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.

40 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.