© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom

Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ocvrte-brzole-s-kostanjevim-nadevom-A_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 goveje bržole po 180 g
  • sol
  • poper
  • 100 g kostanjevega pireja
  • 1 rumenjak
  • šopek peteršilja
  • malo majarona
  • 1 žemlja od prejšnjega dne
  • malo mleka
  • 1 jajce
  • 100 g brusnične marmelade
  • 50 g naribanega parmezana
  • gladka moka, jajce in drobtine za paniranje
  • olje za cvrenje
  • rezine limone za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 goveje bržole po 180 g
  • sol
  • poper
  • 100 g kostanjevega pireja
  • 1 rumenjak
  • šopek peteršilja
  • malo majarona
  • 1 žemlja od prejšnjega dne
  • malo mleka
  • 1 jajce
  • 100 g brusnične marmelade
  • 50 g naribanega parmezana
  • gladka moka, jajce in drobtine za paniranje
  • olje za cvrenje
  • rezine limone za okras

Postopek

1

Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Kostanjev pire gladko zmešamo z rumenjakom, malo majarona in peteršiljem. Žemlje narežemo na majhne kocke in jih pomešamo z mlekom. Zarebrnice z obeh strani tanko potolčemo, solimo in popramo ter premažemo s kostanjevim pirejem (ne čisto do roba). Po pireju porazdelimo žemeljne kocke in brusnično marmelado. Rezine mesa preganemo, robove stisnemo in z noževim hrbtom rahlo potolčemo, da ostanejo mesni žepki pri cvrenju lepo zaprti.

ocvrte-brzole-s-kostanjevim-nadevom-1_318x220_acf_cropped
2

Drobtine pomešamo s sirom. Mesne žepke povaljamo najprej v moki, nato v jajcu in drobtinah. V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in polnjene bržole počasi ocvremo. Nato jih dobro odcedimo na papirnatem prtiču.

ocvrte-brzole-s-kostanjevim-nadevom-2_318x220_acf_cropped
3

Ocvrte bržole okrasimo z rezinami limone in ponudimo z zelenjavnim rižem in poljubno zelenjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.