
Kaj boste skuhali danes?
Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom
Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom

Sestavine
- 4 goveje bržole po 180 g
- sol
- poper
- 100 g kostanjevega pireja
- 1 rumenjak
- šopek peteršilja
- malo majarona
- 1 žemlja od prejšnjega dne
- malo mleka
- 1 jajce
- 100 g brusnične marmelade
- 50 g naribanega parmezana
- gladka moka, jajce in drobtine za paniranje
- olje za cvrenje
- rezine limone za okras

Korak za korakom do popolne domače marmelade
Domača marmelada je najboljša. Z našimi nasveti za kuhanje, steriliziranje kozarcev in shranjevanje, boste vedno dosegli popoln rezultat.

Čajota: nenavadna buča, ki paše v skoraj vsak recept
Čajota je po videzu gotovo najbolj nenavadna buča. Spominja na kaktus ali zeleno hruško z bodicami, ki je kot kameleon v kuhinji, saj se odlično prilagodi vsem receptom.

5 receptov za lazanjo, ki vas bodo navdušili
Kakšna sreča, da je Italija tako blizu, da se je vpliv njene kuhinje tako lepo udomačil tudi pri nas. In še večja sreča, da je njihova kulinarika tako dostopna!
Sestavine
- 4 goveje bržole po 180 g
- sol
- poper
- 100 g kostanjevega pireja
- 1 rumenjak
- šopek peteršilja
- malo majarona
- 1 žemlja od prejšnjega dne
- malo mleka
- 1 jajce
- 100 g brusnične marmelade
- 50 g naribanega parmezana
- gladka moka, jajce in drobtine za paniranje
- olje za cvrenje
- rezine limone za okras
Postopek
Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Kostanjev pire gladko zmešamo z rumenjakom, malo majarona in peteršiljem. Žemlje narežemo na majhne kocke in jih pomešamo z mlekom. Zarebrnice z obeh strani tanko potolčemo, solimo in popramo ter premažemo s kostanjevim pirejem (ne čisto do roba). Po pireju porazdelimo žemeljne kocke in brusnično marmelado. Rezine mesa preganemo, robove stisnemo in z noževim hrbtom rahlo potolčemo, da ostanejo mesni žepki pri cvrenju lepo zaprti.

Drobtine pomešamo s sirom. Mesne žepke povaljamo najprej v moki, nato v jajcu in drobtinah. V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in polnjene bržole počasi ocvremo. Nato jih dobro odcedimo na papirnatem prtiču.

Ocvrte bržole okrasimo z rezinami limone in ponudimo z zelenjavnim rižem in poljubno zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Karamelni puding z grozdjem
Pražen sladki krompir in brstični ohrovt s poširanimi jajci
Odličen in nasiten vegi obrok, ki ga popestrijo poširana jajca
Osličev file s smetanovo omako in pinjolami
Jagodni sirup s kardamomom
Pisana osvežitev za poletne dni - namesto jagod lahko uporabimo tudi maline